x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intact Media Group solicită instituţiilor publice să descurajeze orice formă de presiune a politicului asupra presei

Intact Media Group solicită instituţiilor publice să descurajeze orice formă de presiune a politicului asupra presei

12 Feb 2013   •   17:19

Într-un comunicat de presă, Intact Media Group solicită instituţiilor publice să descurajeze şi să sancţioneze orice formă de presiune exercitată de politic asupra presei.

"Intact Media Group (IMG) considera ca afirmatia domnului deputat PSD Sebastian Ghita, care a sustinut public ca “trustul lui Voiculescu (IMG) ataca (...) serviciile de informatii ale Romaniei, partenerii lor din Statele Unite si credibilitatea lor”,  contine informatii integral false si poate reprezenta o forma de intimidare a presei independente venita din partea unui membru al Parlamentului.

In cei 20 de ani de la infiintare, IMG a sustinut deschis si neconditionat, cu toate resursele media de care a dispus, eforturile Romaniei de integrare in structurile euro-atlantice.

IMG este institutia de presa din Romania care a relatat obiectiv si a sprijinit deschis toate demersurile privind integrarea in Uniunea Europeana, pe intregul traseu al aderarii, de la Acordul de Asociere si Acordul interimar de aplicare anticipata a prevederilor privind aspectele economice si comerciale, semnate la 1 februarie 1993 si intrate in vigoare la 1 februarie 1995 (primul pas in drumul Romaniei spre integrare europeana) pana la momentul aderarii efective la 1 ianuarie 2007.

In egala masura, IMG a sustinut total integrarea Romaniei in NATO, de la semnarea Parteneriatului pentru Pace, in ianuarie 1994, (prima etapa din cooperarea institutionala cu Alianta) pana la momentul in care statul roman a devenit membru cu drepturi depline al NATO (2004).

Inca de la infiintare, IMG a promovat libertatea deplina a expresiei, a optat pentru o raportare obiectiv-critica la adresa puterii politice (indiferent de orientari si curente doctrinare) si-a asumat responsabilitatea de a exprima deschis temele de interes real pentru societatea romaneasca. Actionand astfel, IMG si-a exprimat atasamentul deplin si ireversibil pentru valorile fundamentale ale democratiei si pentru standardele de presa din spatiul euro-atlantic.

In prezent, performantele obiective din ultimii 20 de ani sunt confirmate de increderea celor 10 milioane de romani care aleg in fiecare zi programele si produsele media create de IMG.

In aceste conditii, considerand ca declaratii false si deliberat denigratoare, precum cele ale domnului deputat Sebastian Ghita, discrediteaza nedrept atat performantele obtinute in fiecare zi de sute de jurnalisti, cat si optiunea media asumata de 10 milioane de romani (care, la fel ca IMG, cred onest in valorile euro-atlantice), Intact Media Group solicita  institutiilor publice sa sanctioneze si sa descurajeze orice forma de presiune a politicului asupra presei (tolerarea intimidarilor politice la adresa institutiilor media creeaza precedente periculoase pentru intreaga societate romaneasca)."

Intact Media Group

×