x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întârzieri de zeci de minute la decolarea unor avioane de pe Aeroportul "Henri Coandă", din cauza penelor de curent

Întârzieri de zeci de minute la decolarea unor avioane de pe Aeroportul "Henri Coandă", din cauza penelor de curent

22 Iun 2013   •   10:19
Întârzieri de zeci de minute la decolarea unor avioane de pe Aeroportul "Henri Coandă", din cauza penelor de curent
Sursa foto: INTACT IMAGE/Dragos Stoica
UPDATE 13:12 - Sistemul automat de procesare a bagajelor este complet funcţional pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), neregularităţile apărute în sistem fiind remediate, a anunţat, sâmbătă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Potrivit sursei citate, sistemul funcţionează la capacitate maximă, începând cu ora 11.00, iar cursele programate pentru decolare operează conform programului de zbor.

--------------------------------------------------------

Mai multe aeronave au decolat, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri şi de 90 de minute din cauza penelor de curent. Au fost afectate cursele spre Dubai, Antalia, Amsterdam şi Madrid. De asemenea, a fost afectată şi procesarea bagajelor.

"Unele curse de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" înregistrează întârzieri de până la 90 de minute la decolare din cauza unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate", a informat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB), traficul aerian se desfăşoară normal, însă unele curse înregistrează întârzieri la decolare de până la 90 de minute.

"Întârzierile se înregistrează ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare. În prezent se lucrează pentru revenirea la capacitate maximă a sistemului. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenţă, cursele programatepentru decolare operând cu întârzieri minime faţă de programul de zbor", se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti precizează că pasagerii pot obţine informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti de pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

×