x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Învaţ să circul corect – Ajută-mă!"

"Învaţ să circul corect – Ajută-mă!"

de Mara Raducanu    |    01 Iun 2009   •   00:00
"Învaţ să circul corect – Ajută-mă!"

Sub acest motto, de Ziua Internaţională a Copiilor, Asociaţia "Consiliul Naţional pentru Securitate Rutieră", împreună cu Direcţia Rutieră au ţinut să fie alături de cei care, deşi la o vârstă fragedă, când bucuriile ar trebui să-i însoţească, au învăţat ce este suferinţa, ce dureroase pot fi clipele de neatenţie ale celor mari.

Spitalul Clinic Central de Copii - "Grigore Alexandrescu", din Bucureşti. 1 Iunie- Ziua Copilului de pretutindeni. Toţi micuţii internaţi în urma rănilor suferite în accidente de circulaţie au primit de la membrii asociaţiei şi reprezentanţii poliţiei rutiere, pungi cu daruri, dulciuri, sucuri, hăinuţe, obiecte cu tematică rutieră.Dar şi "recomandari" de a învăţa şi respecta normele rutiere, de a şti de acum încolo unde au voie să se joace şi să meargă cu bicicleta.

Astfel de vizite au mai avut loc şi la Spitalul Clinic pentru Copii "Maria Sklodowska Currie" şi la alte spitale şi secţii pentru copiii din încă nouă judeţe.

De asemenea, pe Stadionul Dinamo, în spaţiile amenajate special pentru marcarea acestei zile, micuţii însoţiţi de părinţi au avut ocazia ca pe lângă demonstraţiile poliţiştilor, jocurile organizate să-şi testeze cunoştintele privind regulile de circulaţie, prin rezolvarea contratimp a chestionarelor intocmite special pentru ei. Cei care au raspuns corect au primit premii din partea organizatorilor.

×
Subiecte în articol: trafic