x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţământ: Greva programată pentru marţi se menţine

Învăţământ: Greva programată pentru marţi se menţine

04 Mai 2009   •   00:00

Liviu Pop, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat că greva programată pentru marţi se menţine şi că li s-a prezentat un document pe care sindicaliştii nu şi-l pot asuma, deoarece nu prezintă date certe privind "sume sau termene".



"Nu avem ce discuta, în condiţiile în care Guvernul dă ordonanţe peste ordonanţe", a declarat Liviu Pop.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat înainte de începerea discuţiilor de la Ministerul Educaţiei că nu se va renunţa la greva programată marţi şi că, eventual, se va putea renunţa la următoarele programate pentru 13 şi 21 mai.

Sindicaliştii din domeniul preuniversitar au susţinut, luni, că reprogramarea tezelor cu subiect unic ar însemna reprogramarea grevelor.

"Întâlnirea de azi (luni - n.r.) trebuia să aibă loc vineri, sâmbătă sau duminică, atunci când domniile lor stăteau la mici şi bere, la muls şi mâncat de oi. Astăzi, cu o zi înaintea tezelor cu subiect unic este puţin cam târziu. Am venit pentru că vom cere 6% din PIB şi nu vom renunţa la acesta. Greva generală se va organiza în funcţie de calentarul stabilit de doamna ministru pentru tezele cu subiect unic. Concret, dacă dânsa reprogramează tezele noi reprogramăm greva", a explicat Constantin Ciosu, secretar general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).
Mediafax

×
Subiecte în articol: scoala