x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invenţie: Verde.tv / Soluţii la Tărgul de programe de televiziune

Invenţie: Verde.tv / Soluţii la Tărgul de programe de televiziune

20 Apr 2007   •   00:00
Invenţie: Verde.tv  / Soluţii la Tărgul de programe de televiziune

Problema încălzirii globale este din ce în ce mai abordată de media din toate ţările. Din dorinţa de a trage un semnal de alarmă sau chiar a face ceva pentru rezolvarea acestei probleme, televiziunile abordează subiecte "ecologice" la ore de maximă audienţă.

Acest subiect a fost primul pe lista participanţilor la Târgul anual internaţional de programe de televiziune de la Cannes.

SEMNALE. Potrivit AFP, Jo Fox, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Britanice pentru mediu, afirmă că în ultimul timp numărul emisiunilor cu subiecte "verzi" a crescut. Astfel de subiecte au fost tratate recent în filme documentare care au atras audienţe uriaşe. De altfel, filmul "Un adevăr incomod" al vicepreşedintelui SUA Al Gore a obţinut Oscarul anul acesta, iar documentarul "Schimbări climatice: Marea Britanie sub ameninţare", difuzat în ianuarie, a avut o audienţă de 4,8 milioane de telespectatori. Specialiştii reuniţi în Franţa cred că televiziunea trebuie să depăşească unele bariere şi să difuzeze şi unele programe de divertisment pentru a convinge publicul că problema încălzirii globale trebuie rezolvată cât mai repede. Lanţul american Sundance Channel, al cărui cofondator este actorul şi regizorul Robert Redford, lansează în această săptămână un serial, "The Green" (Verdele).

CONCEPT NOU. Johan Tuyaerts, care conduce societatea belgiană de producţie Sultan Sushi, afirmă că se bazează pe formatele care spun ceva despre mediu într-un mod mai distractiv, şi nu moralist. El a lansat deja o emisiune ("Tensiuni încinse"), în care o familie normală trebuie să-şi reducă la jumătate consumul de electricitate. Pe internet a apărut un nou lanţ de programe "verzi", green.tv, dezvoltat prin Programul ONU pentru mediu. Green.tv găzduieşte filmuleţe făcute de cei care accesează site-ul cu subiecte ecologice.

×
Subiecte în articol: verde!