x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Anumite prevederi din proiectele legilor Educației trebuie îmbunătățite

Iohannis: Anumite prevederi din proiectele legilor Educației trebuie îmbunătățite

06 Oct 2022   •   14:18
Iohannis: Anumite prevederi din proiectele legilor Educației trebuie îmbunătățite

Anumite prevederi din proiectele legilor Educației trebuie îmbunătățite, spune președintele Klaus Iohannis. El precizează că aceste legi se referă la viitor, iar lucrările de doctorat ar putea fi verificate înaintea acordării titlului de doctor, pentru a nu mai exista cazuri de plagiat.

„Sunt două lucruri. În primul rând, trebuie să spun foarte clar - anumite prevederi din proiectele existente trebuie îmbunătățite. Asta nu înseamnă că legile educației trebuie retrase, că nu au fost înaintate nicăieri. Vorbim despre drafturi sau proiectele la care se lucrează în interiorul ministerului. Evident, noul ministru Deca va lua aceste proiecte și va discuta cu experții cum se poate îmbunătăți un articol sau altul. După părerea mea, anumite prevederi, de exemplu legate de integritate și de etică, pot fi îmbunătățite”, spune Klaus Iohannis.

El a explicat declarația despre toleranță zero pentru plagiate.

„Vreau să fiu foarte bine înțeles. Aceste legi nu se referă la trecut. Aceste legi se referă la viitor. Eu îmi doresc niște legi care pe viitor nici nu mai permit apariția plagiatelor în diferite lucrări de specialitate. De exemplu, ca să nu rămân în zona teoretică, dacă cineva dorește să obțină doctoratul, atunci acea lucrare de doctorat să fie verificată cu soft antiplagiat înainte să se acorde titlul de doctor. Noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo, nu la ce s-a întâmplat acum 10-20-30-40 de ani. Acolo sunt alte mecanisme care trebuie aplicate”, încheie Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis