x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic

Iohannis: Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic

16 Noi 2020   •   11:37
Iohannis: Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic
Sursa foto: Hepta

Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului, afirmă Klaus Iohannis, după victoria Maiei Sandu, iar Ludovic Orban apreciază că „suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova”.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Ludovic Orban apreciază victoria Maiei Sandu drept un „eveniment istoric”.

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană. Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova și va sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles. Am crezut de la început în Maia atunci când mulți nu îi acordau nicio șansă în fața lui Igor Dodon. PNL a fost și va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câștiga și guvernarea”, afirmă pe Facebook Orban.

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis