x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu

Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu

25 Noi 2021   •   15:43
Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu, le-a spus Klaus Iohannis noilor miniștri. „A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”, spune șeful statului.

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a spus Klaus Iohannis.

El spune că noul guvern trebuie să fructifice și oportunitățile oferite, inclusiv de PNRR.

„Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile și pensiile. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele enunțate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate”, conchide Klaus Iohannis.

Membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezența președintelui Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×