x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre declarația lui Rareș Bogdan: Mă gândesc că l-a luat un pic valul

Iohannis, despre declarația lui Rareș Bogdan: Mă gândesc că l-a luat un pic valul

06 Oct 2022   •   14:29
Iohannis, despre declarația lui Rareș Bogdan: Mă gândesc că l-a luat un pic valul

Președintele Klaus Iohannis spune, joi, că Rareș Bogdan nu are dreptate și că, din contră, România face tot ce poate pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală: „Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există”.

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există. Noi, dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înleslim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Așa ceva iese din orice discuție”, spune Klaus Iohannis.

Declarația șefului statului vine după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a amenințat, miercuri, cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen.

„Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur. Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteți pe alegătorii români spre populiști și eurosceptici. Blocarea României și a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european”, a spus eurodeputatul PNL Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis