x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Trebuie să avem urgent un nou guvern

Iohannis: Trebuie să avem urgent un nou guvern

11 Oct 2019   •   14:36
Iohannis: Trebuie să avem urgent un nou guvern

Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţii după consultările de la Palatul Cotroceni

"Bună ziua, ieri a trecut moţiunea şi a picat Guvernul Dăncilă, un guvern eşuat şi derutat. E foarte bine că a trecut moţiunea. Azi am convocat prima rundă de consultări. PSD a confirmat că nu a înţeles nimic din evoluţia politică şi dorinţa românilor. Au lipsit nemotivat de la consultări. E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, pe care l-am numit de tranziţie. 

Eu prefer un guvern politic şi nu voi căuta altă soluţie decât un guvern politic. Azi s-au prezentat partidele şi PNL, care a venit primul la ora 11 la consultări, a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat şi se anunţă un parcurs dificil. Celelalte formaţiuni au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. De pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice aceste nuanţe". 

El a anunţat că cel mai târziu marţi va desemna un premier.

"PSD a confirmat că nu a înţeles nimic din evoluţia politică şi din dorinţa românilor, au lipsit de la consultări. Au lipsit nemotivat, adică au chiulit. Acum e nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, un guvern pe care l-am numit un guvern de tranziţie, fiindcă indiferent dacă vom avea sau nu anticipate sau alegeri la termen va fi un guvern care va fi în funcţie o perioadă relativ scurtă. Orice zi cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România şi pentru români. Eu prefer un guvern politic şi nu voi căuta altă soluţie decât un guvern politic. (...) PNL a spus foarte clar că e dispus să preia guvernarea. Toate celelalte formaţiuni au afirmat că vor sprijin într-o formă sau alta o astfel de abordare Aşa că de pe acum deja este destul de clar că ne îndreptăm înspre un guvern PNL sau în jurul PNL", a afirmat preşedintele Iohannis la finalul consultării cu cu partidele politice.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: klaus iohannis