x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis îl primește, vineri, la baza de la Kogălniceanu, pe Regele Belgiei, MS Philippe

Iohannis îl primește, vineri, la baza de la Kogălniceanu, pe Regele Belgiei, MS Philippe

17 Iun 2022   •   08:20
Iohannis îl primește, vineri, la baza de la Kogălniceanu, pe Regele Belgiei, MS Philippe
Sursa foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi vineri, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi șefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni și din celelalte țări aliate, desfășurați pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutățirea situației de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei, informează Administrația Prezidențială.

„Vizita Majestății Sale Philippe, Regele Belgienilor se desfășoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt și al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România. Președintele României și Regele Belgienilor vor avea un schimb de opinii privind temele prioritare ale agendei bilaterale și modalitățile de aprofundare a cooperării în plan european și internațional. Va fi acordată o atenție deosebită crizei din Ucraina și impactului său multidimensional. În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federației Ruse, se va discuta și despre măsurile de asistență pentru Ucraina și sprijinirea refugiaților ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava”, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit sursei citate, cei doi șefi de stat vor aborda și întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condițiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis