x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv

Iohannis: Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv

11 Noi 2022   •   14:03
Iohannis: Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv

„Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face și mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei și propagandei trebuie contracarate cu un efort internațional coordonat”, afirmă Klaus Iohannis la, Forumul pentru Pace de la Paris.

„Este important să subliniem că invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face și mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei și folosirea propagandei trebuie contracarate cu un efort internațional coordonat. Un prim pas - și cel mai important - în găsirea răspunsurilor la criza actuală îl reprezintă un dialog deschis privind politicile sustenabile pentru cetățenii noștri. O direcție relevantă să investim mai mult în consolidarea rezilienței societăților noastre în coordonare cu aliații și partenerii noștri cu care împărtășim aceleași valori”, afirmă președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului participă la Forumul pentru Pace de la Paris, care are loc în perioada 11-12 noiembrie 2022.

Iohannis ia parte la panelul intitulat „Prezent și viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populației”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis forum pace