x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre

Iohannis: Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   13:15
Iohannis: Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre
Sursa foto: facebook

Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană, spune Klaus Iohannis la a Summitul Formatului București 9 (B9), pe care îl coprezidează alături de președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și de cel al Poloniei, Andrzej Duda.

„Sunt convins că întâlnirea noastră de astăzi, înaintea Summitului NATO aniversar de la Washington, se va dovedi productivă. Pe măsură ce evoluții regionale dramatice continuă să solicite, tot mai mult, atenție și coordonare depline, trebuie să acționăm pentru a aduce valoare-adăugată Alianței în ansamblul său. Trebuie să acționăm pentru mai multă solidaritate, dialog și cooperare. Acestea sunt și trebuie să rămână fundamentul forței și rezilienței noastre comune. Prin viziunea și acțiunile noastre comune, Formatul B9 a contribuit la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică. Și, dragi colegi, trebuie să continuăm pe această cale”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului apreciază că „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate”.

„Trebuie să rămânem concentrați pe îmbunătățirea securității pe Flancul Estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională și euroatlantică și a tuturor celor 32 de Aliați. Continuarea și creșterea sprijinului nostru pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. Alți parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenția noastră și asistență pentru consolidarea rezilienței. Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință! Noi, Aliații NATO de pe Flancul Estic, ne aflăm în prima linie de contracarare a efectelor negative ale acestui război devastator”, încheie Iohannis.

La eveniment participă și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis nato b9