x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, rezervat despre chemarea în judecată a Austriei pe subiectul Schengen

Iohannis, rezervat despre chemarea în judecată a Austriei pe subiectul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   09:30
Iohannis, rezervat despre chemarea în judecată a Austriei pe subiectul Schengen
Sursa foto: Hepta

Această abordare trebuie foarte bine analizată, a spus președintele Klaus Iohannis, întrebat miercuri dacă susține inițiativa premierului de a chema în judecată Austria, dacă se opune aderării României la Spațiul Schengen.

„Această abordare trebuie foarte bine analizată și dacă este posibilă o soluționare pe această cale atunci cu siguranță vom ști care este această posibilitate”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că, dacă Austria își va exercita dreptul de veto și va bloca aderarea României la Schengen, se va adresa Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), unde vrea să aibă ca parteneri Consiliul, Parlamentul și Comisia Europeană.

„Eu cu certitudine, dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la Spațiul Shengen voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers, și e un atac al statului român, eu vreau să am partener în acest atac pe care îl fac la CJUE Consiliul European, care ne suține și a declarat, Parlamentul European, care susține România și a declarat, și Comisia Europeană, care ne susține și a declarat”, a spus Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iohannis schengen austria judecata