x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO

Iohannis: România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO

02 Iun 2022   •   13:18
Iohannis: România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO, a spus preşedintele Klaus Iohannis, joi, la ceremonia de Ziua Eroilor organizată în Parcul Carol.

Șeful statului a vorbit despre agresiunea rusă asupra Ucrainei şi a subliniat că acest lucru ne face conştienţi că "trebuie să protejăm în mod permanent valorile democratice şi pacea durabilă".



De asemenea, Iohannis a evidenţiat solidaritatea ţărilor aliate în faţa agresiunii ruse.

"Astăzi, când la graniţele ţării noastre vedem lupta dramatică a unui popor pentru suveranitatea şi libertatea sa, preţuim şi înţelegem cu atât mai mult importanţa sacrificiului eroilor noştri. Toţi cei căzuţi pe câmpurile de luptă şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim, astăzi, într-un stat membru al familiei europene şi euro-atlantice, în care domnia legii este garantată, iar drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor săi sunt protejate", a afirmat şeful statului.

El a amintit că "în această zi, aducem un pios omagiu şi militarilor noştri care au plătit, în ultimele decenii, preţul de sânge în teatrele de operaţii unde Armata României a îndeplinit misiuni ca parte a angajamentelor asumate de ţara noastră, alături de aliaţi şi parteneri, pentru a face lumea mai sigură".

Președintele  a mai spus că, "generaţie după generaţie, noi, românii, reînnoim angajamentul nostru faţă de valorile fundamentale care au făcut posibilă dezvoltarea statului nostru modern: dragostea de ţară, curajul, abnegaţia, ataşamentul faţă de libertate şi dreptate, democraţie şi statul de drept".

"Acum este rândul nostru să contribuim la progresul României moderne. Trebuie să înţelegem provocările cu care ne confruntăm şi să luăm toate măsurile necesare pentru ca cetăţenii noştri să fie în siguranţă şi să nu aibă de suferit în această perioadă marcată de volatilitate. România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO, un stat membru ferm angajat în Uniunea Europeană şi un partener strategic important al Statelor Unite ale Americii", a mai declarat Iohannis.

La ceremonie au participat premierul Nicolae Ciucă şi preşedinţii Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor. Aceştia, alături de preşedinte şi de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, au citit numele soldaţilor români căzuţi la datorie de-a lungul istoriei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis