x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Am convingerea că România va intra în Schengen, dar să nu ne legăm de o anumită dată

Iohannis: Am convingerea că România va intra în Schengen, dar să nu ne legăm de o anumită dată

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   14:50
Iohannis: Am convingerea că România va intra în Schengen, dar să nu ne legăm de o anumită dată

Președintele Klaus Iohannis a spus marți că are convingerea că România va deveni membru cu drepturi depline al spațiului Schengen, dar spune că nu trebuie „să ne legăm neapărat de o anumită dată”.

„În ce priveşte Schengen, eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen, însă v-aş ruga și pe toți colegii dumneavoastră să nu ne legăm neapărat de o anumită dată. Acelaşi lucru l-am spus şi când se vehicula ca dată ultimativă 8 decembrie. Și dacă vă amintiți am spus că pentru mine nu ziua de 8 decembrie este o miză, ci intrarea României în Schengen”, a declarat șeful statului, la Caracal.

Conform acestuia, intrarea României în Schengen rămâne o prioritate națională.

„România va intra în Schengen, dar acum, la acest moment, nu cred că putem să ne legăm de o dată, de februarie, de martie, speranța și cred că nu mă înșel a mea este ca în 2023 România să intre în Schengen cu drepturi depline. Nu o anumită dată când se discută este miza, ci intrarea în Schengen e miza, dar sigur, deja, Consiliul JAI din martie ar fi un prilej bun pentru a discuta această chestiune. În momentul în care cele două chestiuni, votul Austriei, respectiv votul mixt al Olandei sunt lămurite, cu siguranţa Consiliul JAI va fi convocat şi sunt optimist la un rezultat pozitiv”, a mai spus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis schengen