x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Sunt puține piste, iar bicicliștii împart banda de mers cu șoferi nervoși

Iohannis: Sunt puține piste, iar bicicliștii împart banda de mers cu șoferi nervoși

03 Iun 2021   •   11:30
Iohannis: Sunt puține piste, iar bicicliștii împart banda de mers cu șoferi nervoși
Sursa foto: Hepta

Sunt foarte puține piste și de foarte multe ori împarți banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor, spune Klaus Iohannis, prezent la o dezbatere organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

„Este, azi, ziua Bicicletei. În mod natural, am venit pe bicicletă. Cred că e o zi foarte potrivită petru a promova mersul pe bicicletă. Este evident, mersul pe bicicletă e plăcut, sănătos și te scutește pe ambuteiajul din trafic. De ce nu merge mai multă lume? Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor, decât mergi cu bicicleta, sunt foarte puține piste și de foarte multe ori împarți banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și de foarte multe ori dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta”, spune Klaus Iohannis.

El spune că aceste aspecte pot fi ușor remediate.

„Orașele noastre au fost construite pentru automobile. Totul e pregătitși făcut pentru transportul auto. Dar trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor. Nu toată lumea vrea să meargă cu mașina. Pentru asta, din păcate nu e suficient să ne întâlnim și să vorbim ce frumos e să mergem să mergem cu bicileta. Pentru asta trebuie să și facem ceva. Este nevoie de planuri, de strategii și e nevoie să le punem în practică. Trebuie să recunoaștem că cea mai importată parte revine autorităților locale. Noi putem în plan național să facem o strategie, putem să facem rost de bani, însă punerea în practică revine în cea mai mare măsură autoritățior locale”, adaugă șeful statului.

El mai spune că este nevoie de reglementări, dar și de educație pentru siguranța bicicliștilor.

„Mersul pe bicicletă este sănătos, este recomandat și vă recomand tuturor să folosiți bicicleta cât mai des posibil”, conchide Iohannis

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis