x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Guşan, Daniel Trandafirescu şi alte 10 persoane, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Ion Guşan, Daniel Trandafirescu şi alte 10 persoane, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

de Mediafax    |    21 Sep 2013   •   22:11
Ion Guşan, Daniel Trandafirescu şi alte 10 persoane, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Interlopul Ion Guşan, zis Nicu Patron, fiul adjunctului şefului IPJ Prahova, Daniel Trandafirescu, şi alţi 10 suspecţi, cercetaţi într-un dosar de contrabandă cu ţigări, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT.
 Liderul grupării de contrafacere şi contrabandă cu ţigări, interlopul Ion Guşan, zis Nicu Patron, şi fiul adjunctului şefului IPJ Prahova, Daniel Trandafirescu, au fost ridicaţi în urma percheziţiilor desfăşurate de DIICOT vineri. 
Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, vineri, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ploieşti şi în judeţul Ilfov, la locuinţele membrilor unei grupări suspectate de trafic de ţigări şi spălare de bani. Sâmbătă, procurorii au reţinut 12 dintre cele 26 de persoane audiate, inclusiv pe Guşan şi Trandafirescu.
Membrii grupării sunt suspectaţi de contrafacere şi contrabandă cu ţigări, acestea fiind vândute în toată ţara.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Guşan ar fi liderul grupării de contrafacere şi contrabandă cu ţigări. Acesta a fost suspectat şi că l-ar fi angajat pe Vitalie Proca să îl ucidă pe bancherul rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

Daniel Trandafirescu este fiul adjunctului şefului Poliţiei Prahova şi al judecătoarei Zinca Trandafirescu, de la Tribunalul Prahova, fost director al Penitenciarului Târgşor. Daniel Trandafiresc este avocat stagiar în Baroul Bucureşti din 2011.

În urma percheziţiilor a fost descoperită într-un imobil din localitatea Clinceni, judeţul Ilfov, o linie completă de fabricare a ţigaretelor, neautorizată, aflată în stare de funcţionare, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii au ridicat cantităţi importante de ţigări, tutun vrac, aparatura de imprimerie şi ambalajele destinate funcţionării fabricii.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile din Republica Moldova.

×