x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISMB: Peste 2.100 de locuri libere în clasele I şi pregătitoare, 23 în şcoli cu predare în germană

ISMB: Peste 2.100 de locuri libere în clasele I şi pregătitoare, 23 în şcoli cu predare în germană

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   11:54
ISMB: Peste 2.100 de locuri libere în clasele I şi pregătitoare, 23 în şcoli cu predare în germană

Scolile bucurestene aveau, la inceputul lunii august, peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare, in cele cu predare in limbile minoritatilor fiind in total 84 de locuri, dintre care zece la Colegiul German Goethe, unde au fost foarte multe cereri, potrivit ISMB.
Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Daniel Malaelea, a declarat, luni, pentru Mediafax ca inscrierile continua, intrucat toti copiii trebuie cuprinsi in sistemul de invatamant.
"Desi s-au terminat cele patru etape de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I, acestea vor continua. Niciun copil nu poate ramane in afara sistemului de invatamant", a spus inspectorul general adjunct.
Potrivit acestuia, printre motivele invocate de parinti pentru intarzierea inscrierii copiilor este faptul ca au fost plecati in strainatate. Alti parinti si-au inscris copiii, dar acum solicita, din diverse motive, retragerea de la clasa pregatitoare si inscrierea in clasa I.
Datele ISMB la data de 8 august indica faptul ca in scolile bucurestene sunt 1.094 de locuri libere la clasa pregatitoare si 1.018 la clasa I.
In scolile cu predare in limbile minoritatilor sunt 84 de locuri libere. Astfel, in scolile cu predare in limba maghiara, respectiv, Liceul Teoretic "Ady Endre", erau disponibile 11 locuri in clasa I.
La scolile cu predare in germana erau 23 de locuri, toate pentru clasa I. Colegiul German Goethe avea 10 locuri, Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta" - trei locuri, Scoala gimnaziala "Elena Vacarescu" - doua locuri si Liceul Teoretic "Ita Wegman" - opt locuri.
De asemenea, Liceul Teoretic "Dante Aligheri", cu predare in limba italiana, avea cate 25 de locuri in clasa pregatitoare si clasa I.

×
Subiecte în articol: scoala clase pregatitoare