x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timpul necesar înfiinţării unei firme, redus de la 72 de ore la doar 24

Timpul necesar înfiinţării unei firme, redus de la 72 de ore la doar 24

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2024   •   20:40
Timpul necesar înfiinţării unei firme, redus de la 72 de ore la doar 24

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, spune că timpul necesar creării unei firme a fost redus de la 72 de ore, la 24 de ore.

„Am redus timpul necesar pentru crearea unei firme de la 72 de ore la 24 de ore. Antreprenorii au nevoie de doar 15 minute pentru a completa și încărca documentele în portalul ONRC 2.0”, spune ministrul Ivan, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a anunțat joi lansarea portalului prin care s-au digitalizat 17 evenimente de viață din cele de 36 prevăzute în Politica Publică de e-guvernare.

„Întreaga viață a unei firme poate fi acum gestionată online! Acest portal va fi folosit de 2 milioane de beneficiari în următorii 5 ani, iar contul de utilizator poate fi creat în doar câteva secunde folosind ROeID, aplicația mobilă de identitate digitală a statului român”, a mai spus Ivan.

România are acum un portal digital la standarde tehnologice, dar românii au și metode alternative: terminale inteligente interactive self service de la sediile ONRC și consilierea asigurată de funcționarii ONRC.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ivan firma timp