x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jean –Michel Jarre concertează la Bucureşti

Jean –Michel Jarre concertează la Bucureşti

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Noi 2008   •   00:00

Artistul francez care a vândut, de-a lungul carierei sale, în jur de 80 de milioane de discuri, va concerta, luni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, informează Agerpres. Evenimentul live este inclus în a doua parte a turneului indoor, primul de acest fel din cariera compozitorului şi interpretului, început în primăvară cu 10 spectacole consecutive la Theatre Marigny din Paris şi continuat în principalele oraşe din Europa.



Artistul este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice, Synth Pop, Experimental şi New Age. Este cunoscut pentru concertele sale în aer liber, unde muzica se îngemănează cu mediul înconjurător şi arhitectura.  Cu ocazia aniversării a 30 ani de la lansarea albumului “Oxygene”, Jean-Michel Jarre va interpreta multe din compoziţiile sale, cu ajutorul a trei muzicieni, folosind “străvechile” instrumente originale, mai mult de 50 de sintetizatoare analog legendare.

În 1997, compozitorul francez şi pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre a obţinut faimă internaţională cu acest album, care i-a cucerit atât pe fanii muzicii, cât şi pe critici. “Oxygene” a fost apreciat drept o adevărată capodoperă, coperta vizionară a albumului atrăgând atenţia asupra problemelor globale de mediu cu mult timp înainte ca acestea să devină o temă mainstream. “Oxygene” este un punct de referinţă în muzica electronică, fiind înregistrat cu instrumente rare, multe dintre ele putând fi achiziţionate, în prezent, doar în magazine speciale, de second hand. Abordarea lui Jarre a fost deschizătoare de drumuri, netezind calea pentru generaţiile actuale de muzicieni electro. “Am compus acest album cu instrumente extraordinare, parte a mitologiei muzicii electronice, aşa cum Stradivarius a fost pentru muzica clasică sau Fender Telecaster pentru muzica rock. Aceste instrumente legendare sunt cu adevărat uimitoare şi deloc cunoscute de publicul larg. Sintetizatoarele sunt toate de tip analog şi să susţii un întreg concert live, fără instrumente digitale, va da dimensiuni speciale performanţei. De mulţi ani îmi doream să cânt într-un spaţiu mai restrâns - o ocazie de a fi mai aproape de public. Muzica în sine şi punerea în scenă pe care mi-am imaginat-o au condus la acest proiect special”, spune Jean-Michel Jarre.

×
Subiecte în articol: romania