x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   21:40
Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

338 de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost identificate.

Biletele pentru Jocurile Olimpice sunt din ce în ce mai puține. Dar pe internet, multe site-uri încă afișează bilete disponibile pentru cumpărare. Consumatorii ar trebui să fie prudenți, deoarece din martie 2023 au fost identificate 338 de site-uri frauduloase.

51 au fost închise și 140 au primit preaviz, relatează franceinfo.

Pentru căpitanul Étienne Lestrelin, director de operațiuni, aceste site-uri frauduloase sunt găzduite în principal în străinătate. Escrocii „știu că durează mai mult și este mai puțin ușor să se ia măsuri pentru a închide sau a elimina site-ul”, spune el. În timp ce banii reprezintă principala motivație pentru acești hackeri, ei caută, de asemenea, „să captureze datele personale”.

„Vor încerca să vă ia e-mailul și telefonul și să vă spună că vă vor contacta imediat ce vor fi disponibile bilete. Îți vor spune că au găsit un loc excepțional pentru 100 de metri la trei metri de pistă... care nu există!", avertizează Étienne Lestrelin.

Unele site-uri care vând bilete la concerte existau deja înainte de actuala perioadă olimpică. Și acestea au început să vândă bilete pentru evenimentul sportiv, deși nu sunt autorizate să facă acest lucru.

Pe lângă aceste site-uri, revânzarea ilegală are loc și pe rețelele de socializare precum Facebook, Leboncoin, Telegram și Instagram. Aici, schimburile au loc de la o persoană la alta, astfel încât cumpărătorul nu poate fi sigur că vânzătorul are într-adevăr un loc la Jocurile Olimpice.

„Nu veți obține niciodată un bilet la un preț mai mic decât costul său inițial. Scopul persoanelor care au cumpărat bilete în volum mare cu intenția de a le revinde este de a face profit. Așadar, este un semnal de alarmă dacă găsiți un bilet mult mai ieftin. Fraza pe care trebuie să o rețineți este că nu există oferte cu adevărat bune pe internet, nu este posibil", a adăugat acesta.

În total, 136 de milioane de bilete sunt puse în vânzare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice bilete site-uri