x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecatoarea si-a retras demisia

Judecatoarea si-a retras demisia

07 Oct 2004   •   00:00

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a luat inca o hotarare in privinta judecatoarei Simona Lungu. Judecatoarea si-a retras ieri demisia pe care o inaintase in urma cu aproape o saptamana.

ANDREEA TUDORICA

Dan Lupascu, secretarul general al CSM, a declarat ieri ca, dupa ce a facut o expertiza, judecatoarea Lungu a demonstrat ca in acele poze nu este ea, venind cu precizarea ca va aduce la CSM persoana care ar fi protagonista acelor fotografii. Lupascu spune ca forul nu a luat, inca, o decizie pentru ca au aparut "elemente noi".

"SEAMANA IZBITOR". In ceea ce priveste asemanarea judecatoarei cu personajul care apare pe caseta, Lupascu spune ca Simona Lungu "seamana izbitor cu protagonista materialului video, dar nu se poate spune suta la suta ca este ea, dat fiind efectul machiajului si al altor accesorii". Efectul revenirii asupra demisiei Simonei Lungu este redeschiderea celor doua verificari efectuate, pe de o parte, sub aspect disciplinar, de inspectorii Curtii de Apel Bucuresti, si, pe de alta parte, cea efectuata de CSM ca institutie care apara reputatia magistratilor.

"SITUATIE SENSIBILA". Judecatoarea i-a anuntat pe membrii CSM ca isi va lua concediu pana la clarificarea situatiei si ca nu va presta activitatea de judecator pana la finalizarea anchetei. Potrivit lui Dan Lupascu, Simona Lungu i-ar fi spus ca nu este membru MISA, dar ca practica yoga de 14 ani. Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, care a participat la dezbaterile din CSM, a apreciat aceasta situatie ca fiind una "extrem de sensibila care priveste imaginea si credibilitatea intregului system". Diaconescu a adaugat ca in aceasta ancheta "trebuie sa se plece de la premiza bunei-credinte si sa se clarifice toate elementele care ar putea crea un dubiu".

IN ASTEPTAREA DECIZIEI. Judecatoarea Simona Lungu a participat ieri, pentru aproximativ o ora, la discutiile membrilor CSM in urma carora ar fi trebuit sa se ia o hotarare in ceea ce priveste sesizarea procurorilor privind aparitia acesteia intr-un film erotic. La iesirea din sediul CSM, Lungu a declarat ca, initial, si-a dat demisia pentru ca "judecatorii nu trebuiau atrasi in aceasta confuzie". Judecatoarea Simona Lungu a demisionat din magistratura la 30 septembrie, afirmand ca este victima unei inscenari si ca o alta persoana - despre care a spus ca "o stie" - ar aparea in inregistrarea video. Judecatoarea a solicitat o expertiza medico-legala, in care sa se precizeze daca ar avea sau nu anumite semne particulare similare cu cele ale protagonistei din filmul erotic. Simona Lungu a prezentat marti magistratilor CSM mai multe fotografii referitoare la semnele sale particulare, care, spunea ea, ii dovedesc nevinovatia.

×
Subiecte în articol: observator lungu judecatoarea simona lungu