x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoria Sectorului 3 aprobă expertiză juridicară în Singapore în cazul Silviu Ionescu

Judecătoria Sectorului 3 aprobă expertiză juridicară în Singapore în cazul Silviu Ionescu

de Mediafax    |    21 Sep 2011   •   09:55
Judecătoria Sectorului 3 aprobă expertiză juridicară în Singapore în cazul Silviu Ionescu

Judecatoria Sectorului 3 a admis, miercuri, o cerere a apararii lui Silviu Ionescu, prin care se cere efectuarea unui experiment judiciar pe teritoriul Singapore, prin care sa se stabileasca perioada de timp in care poate fi parcursa distanta de la resedinta iubitei lui Ionescu la ambasada Romaniei.

Fostul diplomat este judecat pentru omor din culpa si parasirea locului accientului. In urma unui accident rutier petrecut in Singapore si in care a fost implicat Silviu Ionescu, o persoana si-a pierdut viata.

La termenul de miercuri al procesului, avocatii lui Ionescu si-au rectificat in instanta cererea prin care solicitau judecatoriei incuvintarea unui experiment juridicar pe teritoriu statului Singapore, din cauza schimbarii numelor unor strazi. Referitor la experimentul judiciar in sine, avocatii au cerut refacerea rutei dintre complexul rezidential unde locuia prietena diplomatului Ionescu si ambasada Romaniei, in intervalul 1-4 dimineata.

Experimentul va fi inregistrat video atat de reprezentantii judiciari ai statului Singapore cat si de doi oficiali ai ambasadei Romaniei in acest stat.

La finalul experimentului se va intocmi un raport si se va face o copie dupa inregistrarea video a experimentului, toate aceste acte urmand a fi depuse la Judecatoria Sectorului 3.

Tot miercuri, magistratii romani au primit din partea omologilor din Singapore o adresa prin care se arata ca politia de acolo nu ar detine inregistrari audio sau video cu martorul accidentului, un sofer de taxi care a sustinut in declaratiile sale ca l-ar fi identificat "in proportii mari" pe Silviu Ionescu.

In acest context, instanta a amanat judecarea procesului pentru 14 decembrie, data pentru care sunt asteptate rezultatele experimentului judiciar dispus in cauza.

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore Silviu Ionescu a fost trimis in judecata in 1 iulie 2010, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care il acuza de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Potrivit acuzarii, in 15 decembrie 2009, in jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca masina pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde, nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data Ionescu nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand masina intr-o zona industriala a orasului Singapore, potrivit procurorilor.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Ulterior producerii celor doua accidente de circulatie, Silviu Ionescu a sesizat politia singaporeza cu privire la faptul ca autoturismul Audi A6 a fost sustras din fata Ambasadei Romaniei, dupa ora 2.00, situatie neconforma cu realitatea, pe care a sustinut-o si prin declaratiile date in fata autoritatilor judiciare singaporeze, au mai aratat procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

×