x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Lazăr Ioan a fost arestat

Judecătorul Lazăr Ioan a fost arestat

de Violeta Fotache    |    02 Iun 2008   •   00:00

Reţinut pentru luare de mită de procurorii DNA – Serviciul Teri­to­rial Timişoara, judecătorul Ioan Lazăr din cadrul Tribunalului Arad – Sec­ţia Penală, a fost arestat pentru 29 de zile prin mandatul emis sîmbătă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Reţinut pentru luare de mită de procurorii DNA – Serviciul Teri­to­rial Timişoara, judecătorul Ioan Lazăr din cadrul Tribunalului Arad – Sec­ţia Penală, a fost arestat pentru 29 de zile prin mandatul emis sîmbătă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O dată cu el a fost reţinut şi arestat pentru 29 de zile şi Traian Marius Sabău, sub acuzaţia de complicitate la luare de mită, ne-a informat DNA.

 
ŞPAGĂ. “Din ordonanţa de pu­ne­re în mişcare a acţiunii pe­na­le în­tocmită de procurori a re­zul­tat că, în perioada 14-29 mai 2008, ju­de­că­to­rul Lazăr Ioan, prin inter­me­diul lui Sabău Marius Traian, a pre­tins su­­ma de 30.000 de euro din care a pri­­mit 25.000 de euro de la un de­nun­ţător, pentru ca, în calitate de pre­şe­dinte al completului de judecată, să pronunţe o soluţie fa­vorabilă denunţătorului, într-un do­sar penal. Do­sa­rul, în care denunţătorul era cercetat pen­tru înşelăciune cu file cec, fu­sese soluţionat de Parchetul de pe lîngă Tri­bunalul Arad cu neînceperea ur­mă­ririi penale. Partea vătămată a făcut plîn­gere împotriva soluţiei dispuse de Par­chet, cauza fiind reparti­zată com­ple­tului de judecată al cărui pre­şe­dinte era Lazăr Ioan. La 29 mai 2008, jude­cătorul a pro­nunţat o so­luţie favorabilă de­nun­ţătorului, după ce, în scopul pri­mirii sumei de bani pre­tin­se, acesta amînase în mai multe rîn­duri pronunţarea soluţiei”, se arată în comunicatul DNA.

×
Subiecte în articol: observator