x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Stan Mustaţă, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Judecătorul Stan Mustaţă, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

de Agerpres    |    29 Apr 2014   •   18:50
Judecătorul Stan Mustaţă, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, a declarat marţi avocatul său.

El a precizat că Stan Mustaţă nu a dorit să facă declaraţii în faţa procurorilor.

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti s-a prezentat, marţi, la DNA, unde a negat acuzaţiile aduse de procurori despre care a spus că sunt nefondate, fiind "frânturi de discuţii" şi "glume".

El explicat că unul dintre prietenii lui, respectiv Ion Boraciu, este un om vesel şi tot timpul glumeşte.

Magistratul a susţinut că el şi Ion Boraciu erau prieteni, se întâlneau, discutau, beau un pahar de vin şi mâncau friptură.

Stan Mustaţă a recunoscut că i s-a spus că a fost monitorizat de serviciile secrete inclusiv în apartamentul din Colentina unde aveau loc întâlnirile şi care era biroul de lucru a prietenului său.

Stan Mustaţă a admis că implicarea lui în acest dosar de corupţie este un lucru 'groaznic'.

"Urât ? E puţin spus urât. Tragic, groaznic. Poate am (n.r responsabilitate pentru tot ce se întâmplă), să îmi aleg prietenii. Dacă aş mai fi în stare să mi-i mai aleg altfel. Cu mai multă exigenţă", a mai adăugat judecătorul.

DNA îl acuză pe magistrat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora, printre care şi de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustaţă este acuzat de mai multe infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar au fost puse sub acuzare alte trei persoane care intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucureşti, Ion Boraciu şi Florian Alexandru.

"În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustaţă Stan, Boraciu Ion şi Alexandru Florian au constituit un grup infracţional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile", susţine DNA într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: stan mustata dna