x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kelemen Hunor: Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc se poate organiza

Kelemen Hunor: Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc se poate organiza

10 Mai 2021   •   21:20
Kelemen Hunor: Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc se poate organiza

Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat luni că pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est, va fi organizat în acest an.

„La solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia și a Ordinilor Franciscanilor se poate organiza pelerinajul de la Șumuleu Ciuc”, a anunțat pe Facebook Kelemen Hunor.

Acesta a scris că Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ține pelerinaje religioase în această perioadă, desigur cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Președintele UDMR susține că Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc este „o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est”.

„Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmări slujba doar la televizor și online, dar anul acesta vom putea fi din nou în șaua dintre munții Șumuleul Mare și Șumuleul Mic, chiar dacă într-un număr mai mic. De Paști, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovadă de faptul că se poate participa la sfințirea bucatelor cu respectarea măsurilor epidemiologice. Sunt convins că credincioșii care vor veni la pelerinaj, vor da dovadă de aceeași disciplină”, a mai spus Hunor. 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor