x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La distracţie da, dar la vot ba!

La distracţie da, dar la vot ba!

de Mara Raducanu    |    09 Iun 2009   •   00:00
La distracţie da, dar la vot ba!

La finalul unui week-end prelungit - la mare sau în staţiunile montane, petrecăreţii s-au cam întors pe la ca-sele lor. După ce vineri din Bucureşti spre Braşov au circulat peste 29.632 de autovehicule, duminică s-au întors în Capitală 27.415 de maşini.



Deşi poliţiştii au luat ca de obicei măsuri "speciale", sfârşitul de săptămână nu a fost lipsit de incidente rutiere: 76  de accidente, 17 morţi şi 58 de răniţi. Românul la distracţie se cunoaşte!

Cunoscut fiind traficul de pe la noi, cei care au fost plecaţi din Capitală în acest sfârşit de săptămână au preferat să se ghideze după proverbul "paza bună trece primejdia rea". Aşa că, deşi unii dintre ei mai aveau liberă şi ziua de ieri,  au preferat să plece spre casă încă de duminică. Asta pentru a evita cât de cât cozile infernale de maşini şi implicit orele de stat în trafic. Poliţia Rutieră ne-a informat ca de obicei - pentru liniştea noastră - că s-au luat măsuri speciale, iar în stradă au fost scoase toate echipajele. "Pentru scăderea numărului de evenimente rutiere, în afară de radarele de la sol au fost prezente şi elicoptere, care au survolat zonele cu risc ridicat de accident, iar şoferii surprinşi pe camere că încalcă regulile de circulaţie vor fi opriţi şi sancţionaţi." Potrivit centrului Infotrafic, "vineri, din Bucureşti spre Braşov au fost înregistrate peste 29.632 de autovehicule, în timp ce duminică s-au întors spre Capitală 27.415 de maşini".

ARTERE INFERNALE
Deşi ieri, la primele ore ale dimineţii s-a mers destul de lejer, spre după-amiază, traficul s-a intensificat pe majoritatea drumurilor naţionale, mai ales pe DN 1, DN 2 şi DN 6, dar şi pe cele două autostrăzi. Potrivit poliţiştilor, cele mai aglomerate drumuri au fost: DN 6, pe sensul Alexandria - Bucureşti, pe raza judeţului Giurgiu, între localităţile Stâlpu şi Mihăileşti; DN 1, la intrarea în Bucureşti, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei şi pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti; DN 22C Murfatlar - Cernavodă; Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, în zona kilometrului 36, pe sensul către Bucureşti, la podul peste Râul Argeş, unde se lucrează pe banda 2.

BILANŢ DE WEEK-END
De vineri până ieri au fost înregistrate 72 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 17 persoane şi rănirea gravă a altor 58. Imprudenţa în conducere, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum sau traversarea neregulamentară a drumului public s-au numărat printre cauzele generatoare.

×
Subiecte în articol: trafic