x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Vama Siret, şpaga se împărţea pe canapea, în funcţie de grad. Exista însă o regulă: Toată lumea să fie mulţumită! (VIDEO)

La Vama Siret, şpaga se împărţea pe canapea, în funcţie de grad. Exista însă o regulă: Toată lumea să fie mulţumită! (VIDEO)

de Veronica Micu    |    25 Noi 2011   •   11:08
La Vama Siret, şpaga se împărţea pe canapea, în funcţie de grad. Exista însă o regulă: Toată lumea să fie mulţumită! (VIDEO)

Ofiterii si agentii de la vama Siret castigau pe zi, din spaga, mai mult decat un salariu lunar. "Prada" se impartea zilnic pe o canapea, chiar in sediul Biroului Vamal Siret, in functie de grad si riscul asumat "la cerere". Exista insa o regula: toata lumea sa fie multumita.

Potrivit anchetatorilor, filajul a durat sase luni, relateaza Antena3. In tot acest timp, la Siret s-a ajuns la un prejudiciu de aproape 4 milioane de lei.

Materialul video realizat de organele de ancheta arata cum dupa o zi de "munca", doi agenti de politie de frontiera se pun pe numarat bani. Sute de lei, euro, dolari sau lire sterline, in functie de ce a avut fiecare. Dupa cateva minute canapeaua este plina cu gramajoare de bani. Anchetatorii spun ca intr-un pachetel erau sume curpinse intre 800 si 2500 de lei, noteaza Antena3. Asta in conditiile in care un agent castiga intre 900 si 1500 de lei pe luna, iar un ofiter intre 1400 si 2500 de lei.



In urma celor 270 de perchezitii la Siret, Albita, Naidas, Moravita si Deta, 249 de vamesi au fost trimisi in judecata. Nimeni insa nu mai este in arest. Paguba a ramas, iar suma totala a spagilor a fost de ordinul sutelor de mii de euro.

×