x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Codruţa Kovesi, candidat la şefia DNA. Vezi lista celor care se bat pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA

Laura Codruţa Kovesi, candidat la şefia DNA. Vezi lista celor care se bat pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA

05 Oct 2012   •   11:15
Laura Codruţa Kovesi, candidat la şefia DNA. Vezi lista celor care se bat pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA
Sursa foto: Intact Images

Ministerul Justiţiei a publicat astăzi lista candidaţilor pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA.

Pe această listă figurează 11 candidaţi, printre care Codruţa Kovesi, Tiberiu Niţu şi Claudiu Dumitrescu, candidatura lui Dan Voinea pentru funcţia de procuror general fiind respinsă.


Candidaţii pentru şefia DNA:


1. Dumitrescu Constantin Claudiu

2. Ioniţă Vasile

3. Irimie Ioan

4. Laura Codruţa Kovesi

5. Sima Constantin

6. Stoica Viorica

7. Tănase Paula Violeta


Candidaţii pentru şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

1. Gheorghe Cornescu

2. Elena Hach

3. Gheorghe Moţa

4. Tiberiu Niţu

5. Constantin Sima

6. Viorica Stoica

Candidatura lui Dan Voinea pentru funcţia de procuror general a fost respinsă, întrucât el nu mai este procuror, ieşind la pensie în urmă cu câţiva ani, după ce CSM a declanşat o anchetă împotriva sa în legătură cu soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi mineriadei.

Tiberiu Niţu a fost prim-adjunct al procurorului general, iar Gheorghe Moţa a fost procurorul care a redeschis dosarul Ţundrea. Viorica Stoica şi-a depus candidatura şi la PÎCCJ, şi la DNA şi a condus Corpul de control al Guvernului în mandatul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Stoica a fost, de asemenea, detaşată şi la DLAF.

Constantin Sima, care candidează atât pentru şefia PÎCCJ, dar şi la DNA, este preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România.

Potrivit anunţului postat pe site-ul ministerului Justiţiei, interviurile vor avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5, etaj 1, Sala de consiliu urmând ca rezultatele selecţiei să fie anunţate pe 1 noiembrie.

Timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care candidează pentru ambele funcţii.

×