x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea pentru implementarea sistemului naţional e-Factura, promulgată de Klaus Iohannis

Legea pentru implementarea sistemului naţional e-Factura, promulgată de Klaus Iohannis

17 Mai 2022   •   11:19
Legea pentru implementarea sistemului naţional e-Factura, promulgată de Klaus Iohannis

Legea pentru aprobarea OUG 120/2021 privind administrarea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România, precum și pentru completarea OUG 78/2000 a fost promulgată, marți, de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piață, punerii în dispoziție pe piață, înmatriculării sau înregistrării în România, precum și supravegherea pieței pentru acestea.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților în luna aprilie, cu 277 de voturi „pentru” și două abțineri.

”Începând cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliți în România conform art. 266 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, au obligația, în relația B2G, definită conform art. 2 alin. (1) lit. m) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea
autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea, cu modificările și completările ulterioare, să emită facturi electronice și să le transmită prin sistemul național privind factura electronică RO e-Factura”, potrivit legii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis