Consumati cat mai putina apa si energie electrica si schimbati prosoapele din camere o data pe saptamana! Acestea sunt criteriile de acordare a Etichetei ecologice pentru serviciile de camping.
Pentru a obtine Eticheta ecologica, zonele de camping trebuie sa cumuleze un numar minim de 16,5 puncte. Astfel, pentru fiecare dotare a spatiului de cazare - cu frigider, masina de spalat rufe, masina de spalat vase, uscatoare de par si de maini cu senzori de proximitate, echipamente de birou etc. - , zona va primi cate un punct. Aparatele trebuie amplasate si reglate in conformitate cu principiile de economisire a apei si energiei. Daca la fiecare masa si la magazinul din camping sunt oferite cel putin doua produse alimentare de origine locala, insa nu cele care provin de la speciile pe cale de disparitie, zona primeste 4,5 puncte. De asemenea, daca bunurile de folosinta indelungata utilizate in camping sunt ecologice, zona va primi cate trei puncte pentru fiecare categorie. Toate datele referitoare la acordarea Etichetei ecologice zonelor de camping au fost publicate in Monitorul Oficial, Partea I, Numarul 972 din 5 decembrie 2006. Vizitatorii trebuie informati cum sa economiseasca apa si curentul in camping, unde sa arunce deseurile, unde pot fuma si unde pot parca masinile. JURNALUL FOTO CALDURA. Ferestrele din camere trebuie sa aiba izolare termica |
POLITICA DE MEDIU PENTRU TURISTII
|
Numai 10% din suprafata zonei de camping poate fi acoperita cu asfalt sau cu ciment, iar jumatate dintre acoperisurile adecvate pentru amenajare trebuie "imbracate" cu iarba sau cu plante. Campingul va fi dotat cu pubele separate pentru fiecare tip de deseu. Vizitatorii trebuie informati despre caile de acces in camping si la alte destinatii regionale folosind transportul public. Conducerea campingului trebuie sa elaboreze o politica de mediu, precum si un program de actiune precis, pentru a asigura aplicarea politicii de mediu. In camping trebuie sa monitorizeze consumul de energie termica, electrica si de apa.
|
Citește pe Antena3.ro