x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înșelătorii cu criptomonede

Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înșelătorii cu criptomonede

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   23:30
Site-ul LEGO, piratat pentru promovarea unei înșelătorii cu criptomonede

LEGO a eliminat un banner neautorizat care promova o criptomonedă falsă pe site-ul său, scrie publicația Engadget.

Vizitatorii site-ului LEGO au fost întâmpinați de un banner care promova un așa-zis „Lego coin”, care promitea „recompense secrete” pentru cumpărători.

Totuși, LEGO nu a lansat nicio criptomonedă oficială.

Potrivit The Brick Fan, butonul de cumpărare redirecționa utilizatorii către un site extern de criptomonede care vindea „LEGO Tokens” pe baza Ethereum, indicând o posibilă deturnare a site-ului de către actori rău-intenționați.

LEGO a reacționat rapid și a înlăturat bannerul neautorizat, restabilind în schimb promoția pentru colaborarea cu Fortnite. Compania a declarat că niciun cont de utilizator nu a fost compromis și că a identificat cauza problemei, luând măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor. Totuși, LEGO nu a oferit detalii suplimentare despre cauză sau măsurile luate.

„Pe 5 octombrie 2024 (n.r. - sâmbătă), un banner neautorizat a apărut pe scurt pe LEGO.com. Acesta a fost îndepărtat rapid, iar problema a fost rezolvată. Conturile utilizatorilor nu au fost compromise, iar clienții pot continua să facă cumpărături în siguranță”, au declarat reprezentanții LEGO.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: lego piraterie cripto