x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitatia pentru strazi - Adriean Videanu nu s-a implicat

Licitatia pentru strazi - Adriean Videanu nu s-a implicat

de Iohanna Onaca Purdea    |    02 Sep 2005   •   00:00
Licitatia pentru strazi - Adriean Videanu nu s-a implicat

Licitatia pentru strazi - Adriean Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ieri ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea strazilor din Bucuresti, ci functionari ai Primariei in care are incredere.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ieri ca el nu are nici o legatura cu licitatia pentru administrarea strazilor din Bucuresti, ci functionari ai Primariei in care are incredere. Videanu a precizat ca pe site-ul Primariei este publicata intreaga documentatie a licitatiei care s-a derulat la Administratia Strazilor pentru intretinerea strazilor din Bucuresti. Referindu-se la "corelarile pe care le-au facut doua cotidiene ca Videanu a dat lui Euroconstruct, firma unor protejati, aceste licitatii", primarul general a precizat ca sunt sase firme care au castigat aceste licitatii, dar ca mass-media nu au speculat decat despre una singura. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a concesionat intretinerea a 20 de strazi principale din Bucuresti firmei Euroconstruct Trading 98 SRL, condusa de Dan Besciu si de Sorin Vulpescu, patronii Restaurantului Golden Blitz. Iar "intamplarea" face ca Dan Besciu sa fie partener de afaceri cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea (foto), sefa Cancelariei presedintelui.

CONTRACT. Contractul prin care Euroconstruct Trading 98 SRL primeste dreptul de intretinere a zonei centrale din Capitala face parte dintr-un program mai amplu al municipalitatii, prin care 100 de strazi din Bucuresti vor fi administrate de sase firme: Euroconstruct Trading 98 SRL, Eurovia SRL, Strabag SA, Han Group SA, Tehnologica Radion SA si Delta SA. Contractele de concesiune vor fi incheiate pe o perioada de cinci ani, iar firmele se obliga sa intretina suprafata carosabila, trotuarele, marcajele si mobilierul stradal. Valoarea totala a contractului este de 106 milioane de euro. Firma Euroconstruct a castigat si licitatia pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a Autostrazii Bucuresti - Pitesti.

PREMIANTII LICITATIEI
Cele sase firme care au castigat licitatia pentru intretinerea a 100 de bulevarde principale sunt Eurovia Int Construct SA (care va primi 17.632.589 de euro pentru intretinerea, timp de cinci ani, a 17 strazi si bulevarde principale), SC Strabag SRL (13.430.444 de euro pentru intretinerea a 16 strazi si bulevarde principale), SC Han Group SA (19.163.002 euro - 13 strazi si bulevarde principale), SC Tehnologica Radion SRL (18.246.070 de euro - 21 de strazi si bulevarde principale), SC Delta ACM 93 SRL (15.288.251 de euro - 13 strazi si bulevarde principale) si SC Euroconstruct Trading 98 SRL (22.527.830 de euro - 20 de strazi si bulevarde principale). (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator străzi principale bulevarde