Federaţia patronală din industria alimentară Romalimenta consideră mai utilă o listă cu alimentele recomandate copiilor şi comercializate în unităţile de învăţămînt, decît una cu produsele interzise.
Federaţia patronală din industria alimentară Romalimenta consideră mai utilă o listă cu alimentele recomandate copiilor şi comercializate în unităţile de învăţămînt, decît una cu produsele interzise. "O listă cu alimentele interzise este foarte greu de făcut, pentru că sînt foarte multe produse nerecomandate copiilor şi lista nu le-ar putea cuprinde pe toate", spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea. Legea pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţămînt preuniversitar prevede că Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) va întocmi şi actualiza o listă a alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, în funcţie de indicaţiile specialiştilor în nutriţie. Inspectoratele şcolare vor prelua această listă şi o vor comunica unităţilor de învăţămînt. Printre recomandările specialiştilor, cuprinse în listele aflate în discuţie, se numără interzicerea alimentelor care depăşesc 15% zahăr, 20% grăsimi şi 1,5% sare, respectiv peste 250 de calorii. Altfel, alimentele foarte dulci, cu multe grăsimi, foarte sărate şi cele care conţin peste 300 de calorii într-o porţie, precum şi alimentele neambalate sau neetichetate ar putea fi interzise în şcoli.