x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Miruna Mihalcea    |    01 Aug 2005   •   00:00

MAREA INTREBARE A ZILEI
Artistii i-ar putea ajuta pe sinistrati cu mai mult de un milion de lei?

VREMEA
  • Aer min.28max.30°C
  • Apa marii 23°... 24°C

    MAINE (marti) Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maxime: 27… 29°C. Minime: 18… 21°C. Apa marii: 20... 22°C.

    POIMAINE (miercuri) Ziua vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maxime: 26… 28°C. Minime: 18… 20°C. Apa marii: 20... 21°C.
  • NAVODARI
    Daniel din Medgidia face o comparatie interesanta. Cu fotbalistii. "Teoretic, ti-ai putea inchipui ca manelistii sunt atat de... inculti si needucati, incat nici nu realizeaza ca gestul lor seamana cu luatul la misto. Dar fotbalistii, care si ei sunt tinta multor acuze privind lipsa de bune maniere, au sarit imediat in ajutorul sinistratilor. Uite-te la Chivu, la Mutu si cati au mai fost."

    MAMAIA
    ALEGERE. Mai bine pe o piatra rece decat pe nisipul fierbinte
    La 64 de ani, Ana din Constanta crede ca e dupa sufletul omului. "Omul sarac poate sa dea putin, dar pentru el sa insemne foarte mult, iar celui bogat i se rupe sufletul la fiecare leut scos din buzunar pentru nevoile altuia. Asa ca se zgarceste si da doar un milion, din cat de mult are el". Chiar daca nu aproba astfel de atitudine, viata a-nvatat-o pe Ana o regula buna de tinut minte: bogatii au arici la buzunar, asa ca rar vezi bani iesind de-acolo!

    Â

    EFORIE NORD
    Mirela, tot din Bucuresti, o spune pe-aia dreapta. "Au aruncat cu praf in ochi, asta au facut. Un milion de lei nu inseamna mai nimic, daca stai sa te gandesti cati bani castiga un artist intr-o singura seara. Nu ma intelege gresit, e bine ca sunt si banii aia, dar toata lumea stie la ce nivel traiesc cantaretii astia si sunt convinsa ca nu sunt singura care se astepta la mai mult, daca tot s-au angajat la asa ceva!"

    COSTINESTI
    FUGA DE SOARE. Protejat de umbrela, vaporul se vede mai bine
    Gheorghita Albu din Bucuresti are 26 de ani si o lasa rece reactia manelistilor. Nu in sensul in care tragedia sinistratilor n-ar insemna mai nimic pentru ea, ba dimpotriva. Pur si simplu, Gheorghitei i se pare ca manelistii au luat in zeflemea necazul oamenilor ramasi fara agoniseala de-o viata, aruncand, mai mult in sila, cate un milion de lei in sacul cu fonduri. Asa ca prefera sa nu discute prea mult subiectul, ca oricum de urechi nu poate sa-i traga.

    Â

    NEPTUN
    POZA DE FAMILIE. Mascota Litoralului este leul usor
    Daniel din Moreni e transant. "Au vrut sa se scape de obligatie, asta au facut. Plus ca nu era un moment ratat, ca uite, iese publicitate de pe urma bietilor oameni care-au ramas ca-n salbaticie. Ce si-or fi zis vedetele, hai sa dam un milion, in scarba, s-o facem pe fata ca sa se mai vorbeasca de noi, si nici sa nu zica vreunul ca n-am dat. Pai, ei sunt oameni de-un milion, daca voiau intr-adevar s-ajute si le pasa de necazul altora?!"

    Â

    JUPITER
    Rodica din Satu Mare e mai degajata. "Ce vrei acum? Fiecare cu buzunarul lui, cu banu’ lui si cu problemele lui. Ei si, ce daca au aruncat milionu’ asta doar de ochii lumii? Bine ca l-au dat, spre deosebire de altii, care nu sunt nici manelisti, nici altceva, nu-i vede nimeni la televizor dar au contu’-n banca plin de banet. Pe ei de ce nu-i intreaba nimeni de ce nu simt nevoia sa-si ajute semenii? Ca ar avea de unde. Sincer, ban de ban strans, de la mine, de la tine, unii mai putin, unii mai mult, fiecare treaba lui, uite-asa mai pot si amaratii aia sa traga speranta ca n-or sa ramana prada calvarului in care traiesc acum."

    CUM NE DISTRAM
    CONSTANTA. Pentru cei mici, dar si pentru toti cei care indragesc delfinii, Delfinariul din Constanta poate reprezenta o alternativa de divertisment excelenta. Mai cu seama in zilele ploioase pe care meteorologii le anunta pe litoral. Bazinul este acoperit, asa ca vizitatorii se pot delecta linistiti cu giumbuslucurile mamiferelor. Nu trebuie sa va faceti probleme in privinta programului, pentru ca Delfinariul este deschis in fiecare zi, cu serii de la ora 10:00, 12:00, 14:00 si 16:00. Nici pretul nu e colosal, 90.000 de lei pentru adulti si 45.000 de lei pentru copii, asa incat Delfinariul e de vizitat!

    COSTINESTI. Baza de Agrement Nautic din Costinesti ofera turistilor iubitori de balaceala curse cu hidroscuterele. O plimbare pentru o singura persoana, timp de 10 minute, costa 800.000 de lei. Pretul pentru aceeasi plimbare, in doi, timp de un sfert de ora, sare la 1.000.000 de lei. O familie de trei persoane se poate plimba 10 minute pentru 1 milion de lei si 15 minute pentru 1.200.000 de lei. Curajosii pot incerca senzatii "la inaltime" cu parasailing-ul, la pretul de 2.000.000 de lei. Cei mai modesti se pot bucura si ei de sporturi pe apa. Banana e cea mai ieftina, 100.000 de lei, iar ski tub-ul costa 300.000 de lei. Singurii care nu pot beneficia de distractia pe apa sunt cei sub 18 ani. Persoanele majore nu trebuie decat sa nu se afle sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, sa poarte vesta de salvare pe intreg traseul si sa participe la un instructaj inainte de "imbarcare" si apoi n-au decat sa profite de mare si de soare.

    MAMAIA. Plaja din Perla Litoralului vine cu o oferta noua si foarte tentanta pentru turistii dornici de relaxare. Chiar la malul marii, un domn bronzat pazeste cu strasnicie o… masa de masaj. Anuntul e si mai imbucurator: "masaj general si reflexoterapie", pentru numai 200.000 de lei. Ce mai incolo si-ncoace, avem plaja, soare, apa, nisip si masaj profesionist. Tot ce-ti trebuie ca sa-ti incarci bateriile pentru inca vreo trei sezoane de munca, pana vara viitoare. (Miruna Mihalcea)
    ×
    Subiecte în articol: observator milion