x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea: Acţiunea ANAF, profund nedemocratică; statul închide cinci televiziuni

Liviu Dragnea: Acţiunea ANAF, profund nedemocratică; statul închide cinci televiziuni

16 Feb 2016   •   13:42
Liviu Dragnea: Acţiunea ANAF, profund nedemocratică; statul închide cinci televiziuni

Acţiunea ANAF împotriva a cinci televiziuni este "profund nedemocratică şi un atentat împotriva libertăţii de expresie", a declarat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Îmi exprim indignarea faţă de modul abuziv în care funcţionarii ANAF au procedat ieri (n.r. - luni), când au descins în sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere, este o acţiune profund nedemocratică. S-a tot vorbit în ultimele zile despre protejarea libertăţii de exprimare pe care şi noi o susţinem cu tărie, dar această acţiune este clar un atentat împotriva libertăţii de exprimare, a presei. Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru care funcţionarii ANAF, ieri, în sediul unor televiziuni, îi legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns în situaţia în care îi legitimau şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membrii unor partide, inclusiv un senator. De când funcţionarii ANAF au această competenţă? Au procedat ca şi cum au desfăşurat o acţiune într-o zonă infracţională sau undeva într-o piaţă", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea a adăugat că susţine demersul preşedintelui Senatului de a-l chema pe premier pentru a da explicaţii în legătură cu acest subiect, arătând că prim-ministrul trebuie să găsească soluţii pentru ca aceste televiziuni să nu fie închise.

"Nu contează despre ce televiziuni e vorba, oricare ar fi fost în situaţia asta am fi avut aceeaşi reacţie. Nu punem sub semnul întrebării decizia instanţei, nu punem sub semnul întrebării recuperarea prejudiciului, ba dimpotrivă, prejudiciul trebuie recuperat, dar e la mintea oricui că nu poţi evacua o familie în cinci zile dintr-un apartament, darămite cinci televiziuni", a precizat liderul PSD.

Dragnea a menţionat că o să discute cu preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, care este membru PSD, pentru ca cei din conducerea ANAF şi a Ministerului de Finanţe să dea explicaţii în faţa acestui for.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea anaf