x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuri de joacă de la prietenii politici

Locuri de joacă de la prietenii politici

de Iulia Barbu    |    30 Iul 2010   •   00:00
Locuri de joacă de la prietenii politici
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Primăria Sectorului 3 continuă seria investiţiilor în locuri de joacă pentru copii. Presa a relatat de altfel pe larg nenumăratele contracte care s-au derulat pe bandă rulantă în curtea lui Liviu Negoiţă. Toate contractele au fost atribuite firmelor de casă, pe bază de prietenii sau relaţii de rudenie.



În vremuri de criză, investiţiile sunt un soi de pasăre rară. Nu şi pentru firmele care ştiu cu cine să se asocieze. Pe principiul la vremuri noi, tot noi, investiţia în locul de joacă al unei alte grădiniţe din Sectorul 3 face parte din aceeaşi suveică a milioanelor de euro alocate pentru parcări, amenajări sau locuri de joacă. Astfel că, în urma unei licitaţii deschise, Grădiniţa 154 din Sectorul 3 al Capitalei va beneficia de mobilier urban şi de echipamente pentru amenajare locuri de joacă. Suma pusă la bătaie - 440.345 de lei. Câştigătoarea este AB Construct SRL, o firmă din Buzău. Printre asociaţi se numără Auxo Consult, înfiinţată în 2005 de Damu Carmen.

Cum toate drumurile duc la Roma, Damu Carmen este asociat într-o altă firmă cu sediul în Turnu Severin, firmă ce este la rându-i asociată cu Aaylex Trading, deţinută de soţii Gruia şi cunoscută pentru contractele derulate de-a lungul timpului cu Primăria Sectorului 3. Tot în Auxo Consult se regăseşte şi Popa Daniela Irina, astăzi reprezentant legal al Aaylex Agro Cooperativa Agricola, firma aceloraşi soţi Gruia. Florina Gruia deţine şi AA Marketing and Management, firmă ce a derulat contracte de milioane pentru amenajările urbanistice ale Sectorului 3. Presa a relatat pe larg numeroasele contracte pe bani publici pe care firma de apartament AA Marketing and Management le-a avut pentru montarea elementelor decorative sau plantarea materialului dendrologic care a împânzit parcurile şi spaţiile verzi administrate de Liviu Negoiţă.

Sumele de care a beneficiat societatea AA Marketing, dar şi o parte din asociaţii acesteia pentru echipamentele de spaţii de joacă sau amenajarea unor terenuri de sport sunt de ordinul zecilor de milioane de euro. Numai pentru perioada 2008-2009, în jur de 35 milioane de euro au fost alocate societăţii patronate de Florina Gruia.

În acest moment, Primăria Sectorului 3 are numeroase obiective pe care îşi doreşte să le amenajeze în propria-i curte. Numai în ultimele două luni, 14 grădiniţe se găsesc pe lista investiţiilor de milioane. Pentru Grădiniţa 239, procedura de atribuire a contractului este în plină desfăşurare. Aflată tot în Sectorul 3 al Capitalei, grădiniţa va beneficia de un contract estimat la 872,210.08 RON. Scopul investiţiei îl reprezintă tot o amenajare a locurilor de joacă şi a spaţiilor de recreere.

Potrivit cerinţelor din caietul de sarcini, firma câştigătoare trebuie să prezinte cel puţin un contract de livrări de produse şi instalare finalizat în ultimii trei ani. Pentru 695,109.24 RON, o altă grădiniţă tot din Sectorul 3 al Capitalei, aflată pe Bulevardul Energeticienilor, aşteaptă în urma publicării anunţului de licitaţie atribuirea aceloraşi lucrări de amenajare a locurilor de joacă pentru copii. Tot la 2 iunie a fost publicată şi oferta pentru amenajarea Grădiniţei 216, aflată tot în Sectorul 3 al Capitalei. Pentru lucrările ce vor urma sunt alocate 721,571.43 RON. De altfel, 2 iunie este data la care patru obiective, toate locuri de joacă pentru copii aflate în Sectorul 3, şi-au anunţat intenţiile în aşteptarea viitorilor contractanţi.

Campioana sumelor alocate pentru amenajarea locurilor de recreere este de departe Grădiniţa 211, aflată pe Strada Trapezului, tot în Sectorul 3. Pentru ca micuţii să beneficieze de mobilier urban sunt alocaţi 1,011,008.4 RON, fără TVA. Procedura de atribuire a contractului este în desfăşurare. De altfel, la începutul anului, edilul Sectorului 3 avea la dispoziţie un buget de 900 milioane de lei, 39% fiind alocaţi pentru investiţii.

×
Subiecte în articol: observator