x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lotul Mironescu", la recurs.

"Lotul Mironescu", la recurs.

31 Mai 2011   •   06:29

Cele 28 de persoane arestate in dosarul legat de afacerile ilegale din Portul Constanta au fost aduse, in aceasta dimineata, la sediul instantei supreme, care judeca recursurile acestora la masura arestarii preventive.

Intre persoanele aduse la sediul instentei supreme se numara si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu si fostul sef al Directiei Domenii Portuare Eugen Bogatu.

In 25 mai, instanta a emis mandate de arestare pentru 28 de persoane retinute de procurorii anticoruptie in acest caz, printre care Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, in prezent sef al Biroului Vamal Targuri si Expozitii Bucuresti, Liviu Costel Bratu si Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncti ai sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Sorin Patrascu, ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, precum si inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme.

De asemenea, instanta a emis mandat de arestare preventiva in lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.

In acest dosar, senatorului Mircea Marius Banias, cercetat si el in cauza, i-a fost impusa interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: instanţa vama agigea mironescu portuare