x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lotul" Siret, pus pe liber

"Lotul" Siret, pus pe liber

de Veronica Micu    |    04 Mai 2011   •   13:02
"Lotul" Siret, pus pe liber
163716-.jpgMagistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis judecarea în libertate a fostului şef al Vămii Siret, Aurel Anea şi a 44 de inculpaţi trimişi în judecată la Curtea de Apel Suceava de către procurorii anticorupţie.

ÎCCJ a admis recursurile acestora la decizia Curţii de Apel Suceava, care hotărâse judecarea acestora în stare de arest preventiv.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, judeţul Suceava, precum şi patru lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 27 aprilie, în sarcina inculpaţilor s-au reţinut infracţiuni de luare de mită, dare de mită în formă continuată şi constituire - sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Dintre persoanele deferite justiţiei în acest dosar, 49 de inculpaţi erau stare de arest preventiv, printre care fostul şef al PTF Siret, comisar de poliţie Aurel Anea, dar şi şefi de tură.

×