x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luaţi-vă costume de baie de 1 Mai

Luaţi-vă costume de baie de 1 Mai

de Anca Ardeleanu    |    29 Apr 2008   •   00:00
Luaţi-vă costume de baie de 1 Mai

Conform perspectivei meteorologice elaborate de specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, este posibil ca ploile să-şi facă apariţia în noaptea de Înviere în mai multe localităţi din Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi răzleţ în restul ţării. De 1 Mai soarele va străluci pe litoralul românesc.



Conform perspectivei meteorologice elaborate de specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, este posibil ca ploile să-şi facă apariţia în noaptea de Înviere în mai multe localităţi din Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi răzleţ în restul ţării. De 1 Mai soarele va străluci pe litoralul românesc.


Floriile ne-au oferit o vreme deosebit de frumoasă, cu ploi răzleţe doar în Maramureş, dar şi cu valori de temperatură mult mai mari decît cele normale. Astfel, în Bucureşti s-au înregistrat 26 de grade, în condiţiile în care temperatura normală pentru această perioadă este de 19 grade Celsius. Şi la Constanţa a fost deosebit de cald, o adevărată zi de vară, cu maxime de 25 de grade. La Braşov de Florii cerul a fost noros, dar au fost 20 de grade Celsius. Şi în nordul ţării, la Botoşani au fost peste 21 de grade, la Baia Mare pe fondul unui cer noros s-au înregistrat 19 grade Celsius. Totodată, locuitorii Timişoarei s-au bucurat de un cer senin şi de temperaturi de 23 de grade Celsius. Toate aceste date ne determină să afirmăm că de Florii regimul termic în România a fost unul caracteristic mai degrabă unei zile de vară. Dacă ar fi să ascultăm de glasul tradiţiei care ne spune că aşa cum este vremea de Florii va fi şi de Paşte, poate că ne-am înşela, cel puţin în acest an. Conform celor declarate de Ortansa Jude, şefa Centrului Naţional pentru Prognoză din cadrul ANM, de Sfintele Sărbători Pascale vremea va fi frumoasă, dar pe un alt fond termic. "Nicidecum nu se vor mai înregistra aceleaşi maxime de 25... 26 de grade Celsius, ca de Florii, însă vor fi valori normale de temperatură pentru ultima decadă a lunii aprilie. Astfel mercurul termometrelor nu va depăşi 18... 19 grade Celsius, la amiază, iar dimineaţa maximele vor fi cuprinse între –2 şi 8 grade Celsius, la nivelul întregii ţări. În noaptea de Înviere ploile pot apărea în multe localităţi din Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi răzleţ în restul ţării. În Duminica Paştelui există o mare probabilitate de a ploua, cu precădere în nordul şi vestul României. Atenţie, la munte pe creste, deşi sîntem la sfîrşitul celei de-a doua luni de primăvară, condiţiile de formare a precipitaţiilor mixte sînt ridicate", afirmă specialistul ANM.


BUCUREŞTI.
De astăzi cerul va avea înnorări temporare, mai ales la amiază şi în primele ore ale serii, atunci cînd îşi vor face apariţia averse de ploaie, posibile descărcări electrice şi scurte intensificări ale vîntului. De la o zi la alta, temperaturile vor fi în scădere treptată şi vor atinge o maximă cuprinsă între 15...16 grade Celsius. Această răcire a vremii va dura pînă în a doua jumătate a acestei săptămîni. Sîmbătă dar şi în ziua de Paşte, un uşor proces de încălzire a vremii se va resimţi şi în Bucureşti, pe un fond de vreme în general frumoasă, cu un cer senin şi se vor înregistra maxime de 19... 20 de grade Celsius. Acest proces de încălzire a vremii, spun specialiştii, va continua pînă în ultimele zile ale lunii aprilie, cînd din nou este posibil să se atingă 24... 25 de grade Celsius. Primele zile ale lunii mai aduc probabilitatea destul de mare ca vremea să rămînă caldă şi frumoasă, cu temperaturi de vară.


CONSTANŢA. Răcirea vremii se va simţi şi pe litoral la mijlocul acestei săptămîni atunci cînd vîntul va sufla tare şi vor fi condiţii de ploaie, iar maximele nu vor depăşi 12... 14 grade Celsius. Sîmbătă şi în Duminica Paştelui, însă vremea se va ameliora şi se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vîntul va sufla slab şi de aceea ziua temperatura va depăşi uşor 15... 16 grade Celsius. Încălzirea vremii va continua pînă la sfîrşitul lui aprilie, iar primele zile ale lunii mai există probabilitatea unui timp frumos, iar cerul va fi mai mult senin. În schimb vîntul va sufla moderat, iar maxima va atinge valoare de 20 de grade Celsius în timpul vacanţei de 1 Mai.


BRAŞOV.
Mîine, procesul de răcire a vremii va fi în plină desfăşurare, iar condiţiile de ploaie în zilele următoare vor fi destul de ridicate. Toate aceste manifestări ale vremii vor fi prezente în zona Braşovului pînă în Vinerea Mare. În Sîmbăta Patimilor şi în Duminica Paştelui este posibilă o uşoară ameliorare a vremii, care va consta într-un cer doar parţial noros şi vor fi şanse reduse de ploaie. Valorile de temperatură se vor situa în jurul valorii de 15... 16 grade Celsius. Încălzirea vremii va continua în zona Braşovului pînă la sfîrşitul lunii aprilie atunci cînd mercurul termometrelor va urca pînă la 20 de grade Celsius. Primele zile ale lui mai pot fi frumoase şi destul de calde, cu temperaturi de 21... 22 de grade Celsius.


BAIA MARE. Săptămîna această vremea va rămîne destul de instabilă cu nori, dar şi cu intervale de soare. Vor fi şanse mari de ploaie mai ales mîine. Totodată există posibilitatea ca şi în noaptea de Înviere şi în ziua de Paşte să fie ploi slabe cantitativ. Ultimele zile ale lunii aprilie vor fi mai plăcute termic, cu maxime de 20 de grade Celsius. De asemenea, spune Ortansa Jude, primele zile ale lunii mai ar putea păstra amprenta unui timp frumos şi cald.


BOTOŞANI. Vremea instabilă va continua şi mîine atunci cînd vor fi averse, dar şi intensificări ale vîntului. În următoarele două zile există posibilitatea ca temperaturile să scadă considerabil. În noaptea de Înviere cresc şansele de nori şi de ploaie sub formă de aversă. Aceste condiţii de ploaie se menţin şi în prima zi de Paşte, iar valorile de temperatură rămîn modeste, 12... 14 grade Celsius. Abia la începutul săptămînii viitoare vremea se va ameliora, cerul se va degaja şi soarele va străluci mai multe ore, iar temperaturile vor urca spre 19 grade Celsius şi în această parte a Moldovei. Această evoluţie a vremii se va menţine şi în primele zile ale lunii mai.


TIMIŞOARA. Astăzi şi mîine, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua sub formă de averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vîntului. Treptat temperaturile vor scădea, chiar dacă în zilele următoare vor fi mai multe ore însorite. În noaptea de Înviere şi în ziua de Paşte cresc şansele de ploaie în partea de vest a ţării. Un proces de încălzire a vremii se va produce săptămîna viitoare şi va continua şi în primele zile ale lui mai, atunci cînd maximele vor atinge 22... 23 de grade Celsius.


Litoralul bulgăresc

Pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Burgas, în perioada Sfintelor Sărbători Pascale ar trebui să fie o vreme însorită, dar vîntoasă, cu temperaturi cuprinse între 15 şi17 grade Celsius. Această uşoară instabilitatea a vremii va continua pînă la sfîrşitul lunii aprilie. Primele zile ale lunii mai vor aduce temperaturi mai ridicate şi maxime la amiază de 20 de grade Celsius, însă vîntul va sufla moderat, iar pentru scurte perioade de timp va avea şi unele intensificări.
În oraşul Varna, în săptămîna patimilor, dar şi în ziua de Paşte, vremea va fi însorită şi se vor înregistra valori modeste de temperatură. Astfel, maxima nu va depăşi 15 grade Celsius la orele amiezii. Vestea bună este că în săptămîna următoare şi înculsiv în perioada 1-2 mai vremea se va încălzi uşor şi se vor înregistra maxime cuprinse între 20 şi 21 de grade Celsius, însă vîntul va avea unele intensificări.

×
Subiecte în articol: observator vremea grade ploaie celsius lunii vremii