x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrările la noile piste de biciclete din Capitală încep în iulie. HARTA arterelor de circulaţie

Lucrările la noile piste de biciclete din Capitală încep în iulie. HARTA arterelor de circulaţie

de Mihaela Stănescu    |    06 Mai 2014   •   14:13
Lucrările la noile piste de biciclete din Capitală încep în iulie. HARTA arterelor de circulaţie
În cadrul conferinţei susţinută astăzi la sediul Primăriei Capitale, între Sorin Oprescu şi Attila Korodi, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, edilul a declarat că lucrările pentru proiectul pistelor de biciclete în Bucureşti vor începe în luna iulie, atunci când Capitala este mai puţin aglomerată.

“La fel ca în toate capitalele dezvoltate, Bucureştiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe, pentru a descuraja folosirea automobilelor individuale şi pentru a oferi ca alternativă un transport public fluent, prin realizarea unor benzi dedicate acestuia precum şi pentru încurajarea folosirii bicicletelor. Guvernul a înţeles această necesitate, iar la data de 19 aprilie a aprobat alocarea sumei de 44,6 milioane de lei către Bucureşti, prin Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, pentru finanţarea acestui proiect. Această reţea este constituită dintr-un număr de 61 de artere de circulaţie, a căror lungime însumată totalizează aproape 100 de km'', a declarat Sorin Oprescu.

La rândul său, Ministrul  Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a precizat că finanţarea acestui proiect provine din sumele încasate de statul român din tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Potrivit primarului general, pistele pentru biciclete vor fi realizate atât pe trotuar, cât şi pe carosabil, în funcţie de specificul arterelor de circulaţie. ''Avantajele sunt multiple şi sunt evidente: eliberarea marilor bulevarde de maşini, îmbunătăţirea stării de sănătate şi aici vorbim nu numai de emisiile de gaze cu efect de seră ci şi de noxele care provin din transportul bucureştean, este vorba şi de siguranţa traficului rutier şi de siguranţa atât a  bicicliştilor cât şi a pietonilor”, a declarat Attila Korodi.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului este de 18 luni. La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unor piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei. "Vrem să modernizăm oraşul, să creăm posibilităţi de deplasare de orice fel, dar punem pe primul loc siguranţa bicicliştilor şi a pietonilor”, a adăugat la final Primarul Capitalei.

VEZI AICI HARTA ARTERELOR DE CIRCULAŢIE

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu