x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban, acuzat de fals şi abuz în serviciu

Ludovic Orban, acuzat de fals şi abuz în serviciu

de Nicoleta Craciun    |    11 Iul 2008   •   00:00

12:04Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este acuzat de fals şi abuz în serviciu în plîngerea UCECOM depusă pe numele său la Parchetul instanţei supreme, unde ministrul s-a prezentat, vineri, pentru a da declaraţii

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este acuzat de fals şi abuz în serviciu în plîngerea UCECOM depusă pe numele său la Parchetul instanţei supreme, unde ministrul s-a prezentat, vineri, pentru a da declaraţii.

Ludovic Orban a declarat, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că plîngerea depusă pe numele său de UCECOM este formulată în legătură cu două convenţii semnate în 2004, în calitate de viceprimar al Capitalei. Prin acele convenţii, o cooperativă a primit în folosinţă un spaţiu comercial.

“E o plîngere formulată de o cooperativă care s-a simţit nedreptăţită pentru că, o altă cooperativă, ca urmare a achitării unui debit, a căpătat dreptul legal de a intra în posesia spaţiului”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai arătat că acel protocol pentru darea spaţiului în folosinţă respecta prevederile legale din acea perioadă, aplicîndu-se baza legală valabilă din regimul comunist.

“Eu consider că am făcut un lucru pe care trebuia să-l facă orice persoană cu funcţie publică”, a mai spus Orban.

Avocatul acestuia a explicat că, în plîngerea de la Parchetul ICCJ, Orban este acuzat de fals şi abuz în serviciu şi că nu s-a început urmărirea penală în acest caz.

Ministrul Transporturilor a fost şi luni şi marţi la Parchetul ÎCCJ, unde a declaraţii şi a studiat plîngerea depusă pe numele său în dosarul deschis în urma unei plîngeri a UCECOM privind închirierea unor spaţii comerciale în perioada în care Orban a fost viceprimar general al Capitalei.

Biroul de presă al Parchetul instanţei supreme a precizat, luni, că Ludovic Orban nu are nicio calitate în dosar, întrucît ancheta se află în faza actelor premergătoare.

Ministrul Transporturilor a mai fost, în urmă cu o săptămînă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind citat în acelaşi dosar.

Întrebat care a fost motivul prezenţei sale la Parchetul ICCJ, Orban a spus atunci că a fost chemat în calitate de "făptuitor" în legătură cu închirierea unor spaţii comerciale. Ludovic Orban preciza că i s-au adus la cunoştinţă plîngerile formulate împotriva sa, adăugînd că procurorii nu au început urmărirea penală în acest dosar.

×