x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Macel pe sosea

Macel pe sosea

de Oana Antonescu    |    30 Noi 2005   •   00:00

15 persoane au murit si alte noua au fost ranite in cel mai mare accident rutier petrecut pe soselele tarii in ultimii 15 ani. Tragedia a avut loc ieri, in jurul orei 14:25, pe DN 2A, la intrarea in municipiul Slobozia.

Soferul unui microbuz, apartinand firmei Vlase SRL din comuna Gheorghe Lazar, transporta 22 de femei si un barbat din localitatile Ograda si Gheorghe Lazar catre locul de munca, o croitorie din Slobozia. La aproape 1 kilometru de oras, conducatorul auto a pierdut controlul volanului, microbuzul izbindu-se puternic de un copac de pe marginea drumului. Bilantul este tragic: zece persoane, printre care si soferul, au decedat pe loc, alte patru au decedat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Urgenta Slobozia si una la Sectia de Reanimare a Spitalului Floreasca din Bucuresti. Patru femei au fost transportate la spitale din Bucuresti, iar alte cinci sunt internate la Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean. Conditiile in care s-a produs accidentul urmeaza sa fie stabilite de catre politistii ialomiteni.

TRAGEDIE. Pentru 15 femei, drumul zilnic catre munca a fost fatal

LA FLOREASCA. La Spitalul Clinic de Urgenta din Bucuresti, ambulantele au adus aseara patru femei, toate in stare grava, cu traumatisme cranio-cerebrale si multiple fracturi. "Accidentul petrecut la Slobozia a fost unul deosebit de violent. Toate victimele au sosit la Bucuresti intr-o stare foarte grava", a precizat medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului din Capitala. La nici cinci minute de la internare, una dintre cele patru victime a decedat in urma unui stop cardio-respirator. Conform informatiilor furnizate de doctorul Oprita, o alta femeie este internata in Sectia de Terapie Intensiva, in coma si cu sanse mici de supravietuire. Celelalte doua victime ale accidentului, si ele cu multiple traumatisme, erau inca in cursul investigatiilor medicale. Dupa finalizarea acestora, cele doua ranite vor fi internate la Terapie Intensiva. Ceata deosebit de densa care s-a lasat ieri in Capitala a impiedicat interventia cu elicopterul Smurd din dotarea Spitalului Clinic de Urgenta in ajutorul ranitilor din accident.

IDENTIFICARE. Aseara tarziu politistii de la IJP Ialomita inca incercau sa stabileasca identitatea victimelor. Au fost cerute de la firma angajatoare numele si prenumele celor care ar fi trebuit sa intre in schimb si, cu ajutorul lor, au fost obtinute de la evidenta populatiei fotografiile. Cu ajutorul rudelor si al colegilor veniti la Spitalul din Slobozia, confruntand pozele cu chipurile celor decedati sau internati la Reanimare, Politia spera sa stabileasca cat mai repede identitatea tuturor victimelor. Printre victime se pare ca se numara si doua surori.

NEREGULI CU LICENTA DE TRANSPORT
Microbuzul implicat in accident apartinea firmei de transport Vlase Impex SRL, din Slobozia, si efectua curse regulate pentru a duce lucratoarele la o fabrica de confectii, de la domiciliu catre locul de munca. Cu toate acestea, potrivit prefectului de Ialomita, Marinica Cazacu, firma nu avea licenta de transport public special, necesara in astfel de situatii, ci doar o licenta obisnuita de transport. In plus, capacitatea de 21 de locuri a microbuzului fusese depasita, in masina aflandu-se in momentul accidentului 23 de persoane. Prefectul de Ialomita a dispus ca Inspectoratul Teritorial al Muncii sa efectueze un control la firma de confectii, avand in vedere ca printre persoanele implicate in accident se afla si o minora de 16 ani, pentru care codul muncii prevede un regim de munca special. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator