x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: 28 de muncitori români, confirmați cu coronavirus în Olanda

MAE: 28 de muncitori români, confirmați cu coronavirus în Olanda

04 Mai 2020   •   12:31
MAE: 28 de muncitori români, confirmați cu coronavirus în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat ca urmare a infromațiilor apărute în cursul zilei de duminică în mass-media locale, referitoare la confirmare cu noul coronavirus a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc 28 de cetățeni români.

Cei 28 de români confirmați pozitiv au fost plasați în carantină. De asemenea, toți sunt asimptomatici, potrivit MAE.

Reprezentaţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină.

×
Subiecte în articol: olanda romani coronavirus