x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE,după conflictul dintre români și polițiști în Leeds: nu sunt notificări de arestare

MAE,după conflictul dintre români și polițiști în Leeds: nu sunt notificări de arestare

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2024   •   17:00
MAE,după conflictul dintre români și polițiști în Leeds: nu sunt notificări de arestare
Sursa foto: news.abplive.com

Ancheta derulată cu privire la incidentul dintre cetățeni români și polițiști în Leeds este în curs de desfășurare. Până acum nu au fost recepționate notificări cu privire la arestarea unor cetățeni români implicați în evenimentele de joi seara, informează sâmbătă MAE.

„În continuarea informațiilor comunicate în contextul incidentelor produse în Leeds, Regatul Unit, MAE precizează că ancheta autorităților locale de poliție este în continuare în curs de desfășurare. Astfel, până la acest moment, Ambasada României la Londra și Consulatul General al României la Manchester nu au fost notificate cu privire la cetățeni români care să fi fost arestați ca urmare a incidentului din seara zilei de 18 iulie 2024, însă reprezentanții oficiului consular de la Manchester au făcut demersuri pentru a solicita informații suplimentare și, de îndată ce vor fi clarificate detaliile cu autoritățile locale de poliție, acestea vor fi aduse la cunoștința publicului. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea familiilor unor cetățeni români care să fi fost supuși unei astfel de măsuri”, potrivit unui comunicat de presă remis de MAE.

MAE amintește că, în cursul zilei de 19 iulie 2024, consulul general al României la Manchester a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale din Leeds implicate în gestionarea situaţiei care a avut la bază acțiunea de preluare a minorilor în grija serviciilor sociale locale.

„De asemenea, consulul general al României la Manchester a purtat discuţii intense și constructive atât cu reprezentanţii comunităţii românești, cât şi cu reprezentanții cultelor religioase din localitate. Consulatul General al României la Manchester va continua și în perioada următoare dialogul cu familia cetățenilor români implicați în acest caz, precum și cu autoritățile britanice locale, până la identificarea celor mai bune soluții legale pentru soluționarea situației”, se mai arată în comunicat.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Manchester: 0044 161 236 0478, 0044 161 236 9687, 0044 161 237 1546, 0044 161 237 5513, 0044 161 236 8995, 0044 161 923 4947, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: 0044 (0) 75 35 604 342.

În urma revoltelor din Leeds, un autobuz cu două etaje a fost incendiat, o mașină a poliției a fost răsturnată, s-a aruncat cu pietre, iar locuitorii au fost sfătuiți să rămână în casă, joi seara, în timp ce poliția a intervenit masiv. Imaginile filmate în urma violențelor din zona Harehills au arătat resturi carbonizate ale vehiculelor. Nu au fost raportate victime în timpul tulburărilor de stradă dintre forțele de ordine și români.

Poliția crede că turburențele au fost „instigate de o minoritate criminală care intenționează să perturbe relațiile comunitare”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae leeds romani