x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE recomandă reținere și prudență în abordarea situației din Transinistria și face apel la calm

MAE recomandă reținere și prudență în abordarea situației din Transinistria și face apel la calm

26 Apr 2022   •   23:00
MAE recomandă reținere și prudență în abordarea situației din Transinistria și face apel la calm

Ministerul Afacerilor Externe al României a luat act de incidentele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și apreciază că e nevoie de o abordare „cu reținere și prudență”.

MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reținere și prudență a situației.

De asemenea, se recomandă evitarea angajării în orice eventuale provocări.

„Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm și responsabilitate al Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, precum și pentru eforturile autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil, transparent și echilibrat. Încercările de escaladare artificială, nejustificată a tensiunilor nu contribuie la menținerea unui climat predictibil și stabil și nu sunt în interesul locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, mai ales în actualul context regional de securitate”, au transmis reprezentanții MAE.

Pe un plan mai larg, MAE al României reafirmă susținerea pentru soluționarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, și fără afectarea orientării sale pro-europene.

Mai multe explozii au fost auzite marți dimineață în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ministerul afacerilor externe