x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia permiselor: Omorîţi şi din vina poliţiştilor

Mafia permiselor: Omorîţi şi din vina poliţiştilor

de Violeta Fotache    |    03 Iul 2008   •   00:00
Mafia permiselor: Omorîţi şi din vina poliţiştilor

Fenomenul corupţiei pentru obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere atinge cote doar bănuite pînă acum, cînd, iată, autorităţile au descoperit în mai multe puncte ale ţării adevărate reţele de poliţişti puşi în slujba celor care au vrut să-şi ia permisele de conducere auto fără să citească “o boabă” din legislaţie

Fenomenul corupţiei pentru obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere atinge cote doar bănuite pînă acum, cînd, iată, autorităţile au descoperit în mai multe puncte ale ţării adevărate reţele de poliţişti puşi în slujba celor care au vrut să-şi ia permisele de conducere auto fără să citească “o boabă” din legislaţie şi fără să fie “talentaţi ai volanului”, ci doar aşa… numai pentru că aveau bani şi maşini bengoase.

La Bacău, unde, pentru că a oferit astfel de “servicii”, este cercetat pentru luare de mită şeful Serviciului Permise Auto, Virgil Ardeleanu (foto), ar mai putea fi implicate în fapte de corupţie alte opt persoane, după cum a declarat ieri şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, magistratul Irinel Păun. Audierea celor opt funcţionari de la Serviciul condus de Ardeleanu a început ieri la DNA, structura centrală, şi va continua şi astăzi, potrivit citaţiilor emise de procurorii anticorupţie. Ne mai mirăm de ce avem atîtea accidente.

 
AU MURIT NEVINOVAŢI. În cazul de la Argeş, unde au fost arestate 22 de persoane, inclusiv şefii Serviciului, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea, au fost victime: trei morţi, 17 răniţi grav şi 25 de persoane rănite uşor, în urma accidentelor rutiere provocate de 20 dintre cei care sînt suspectaţi că şi-au luat permisele de la poliţiştii argeşeni, fără ca măcar să dea examen.

×
Subiecte în articol: observator