x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magda Ţepoi stă cinci ani în închisoare pentru ţepe cu fonduri europene

Magda Ţepoi stă cinci ani în închisoare pentru ţepe cu fonduri europene

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Dec 2008   •   00:00

Magda Ţepoi, fost director al Camerei de Comerţ a Regiunii 1 Nord-Est din Iaşi şi actual reprezentant al CCIR pe lângă instituţiile europene, a fost condamnată, luni dimineaţă, la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executarea pedepsei. Ţepoi a fost acuzată de fraudă cu fonduri europene, arată Mediafax.



Sentinţa în cazul Magdei Ţepoi, reprezentant permanent al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) pe lângă instituţiile europene, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Ţepoi a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie, într-un dosar privind fraudarea unor fonduri din programul PHARE 2001 de către persoane din conducerea respectivei instituţii. Potrivit unui comunicat de presă din 2005 al Parchetului Naţional Anticorupţie, din probatoriul procurorilor Biroului de Cercetare a Infracţiunilor privind Interesele Financiare ale Comunităţilor Europene în România, a rezultat că, în perioada 2003-2004, managerul de proiect Magda Ţepoi a deturnat "în folosul său personal şi al unor societăţi comerciale şi fundaţii" care nu beneficiau în mod legal de finanţare PHARE 2001, suma de 130.000 de euro.

În cursul urmăririi penale, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe câteva bunuri ale Magdei Ţepoi, astfel încât să poată recupera integral prejudiciul. Decizia de luni a Judecătoriei Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a desemnat-o, în toamnă, pe Magda Ţepoi drept reprezentant permanent pe lângă instituţiile europene. Ţepoi este membru PNL şi avea ca atribuţii facilitarea comunicării membrilor CCIR cu instituţiile europene şi atragerea unor finanţări din fonduri europene pentru proiecte regionale sau locale.

×
Subiecte în articol: romania europene ţepoi