x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magureanu, audiat in dosarul Revolutiei

Magureanu, audiat in dosarul Revolutiei

08 Feb 2005   •   00:00

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu (foto), a fost audiat ieri ca martor de procurorii militari, care au redeschis, la cererea "Asociatiei 21 decembrie", dosarul Revolutiei din 1989.

Dupa ce a discutat cu anchetatorii timp de o ora, Magureanu a sustinut ca a lamurit cu acestia aspecte generale cu privire la evenimentele care l-au determinat sa vina in Bucuresti in dimineata zilei de 23 decembrie 1989. Fostul sef al SRI sustine ca Revolutia romana a fost regizata peste granitele tarii si ca inceputul ei era cunoscut cu multe luni inainte "de instantele inalte, adica de cei care au hotarat din timp in ce succesiune urma sa dispara regimul Ceausescu".

MARILE PUTERI. "Nu cred sa fi existat in Romania un grup care sa regizeze acele evenimente. Si, oricum, derularea lor nu avea cum sa fie planuita. Regia a fost facuta in alta parte. Nu numai la Moscova, pentru ca toate marile puteri de atunci au stabilit succesiunea evenimentelor din Europa de Est", a declarat Magureanu dupa ce a iesit de la audieri. Cat despre prezenta sa la procesul sotilor Ceausescu de la Targoviste, fostul sef al SRI sustine ca atunci a fost extrem de surprins de alegerea sa. "Fusesem anuntat ca trebuie sa ma duc acolo, iar apoi mi-a confirmat si domnul Iliescu. Intrebati-l pe dansul de ce am fost acolo". (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator